ZVEZDA UBEDLJIVA SA IGRAČEM VIŠE: Crveno-beli održavaju korak sa Partizanom!

A. Ilić

12. 02. 2022. u 19:01 >> 17:56

FUDBALERI Crvene zvezde savladali su Čukarički 3:0 (1:0) u 22. kolu Superlige Srbije. Uvodni gol postigao je Milan Pavkov. Potom novajlija Ohi i Aleksandar Dragović.

ЗВЕЗДА УБЕДЉИВА СА ИГРАЧЕМ ВИШЕ: Црвено-бели одржавају корак са Партизаном!

FOTO: M. Vukadinović

Dobar ritam viđen je na početku meča. Prvu ozbiljniju priliku čekali smo do 15. minuta, tada je Petrović fantastično reagovao na šut Milana Rodića.

Ipak, nakon dva minuta nije uspeo tako dobro da odreaguje golman Čukaričkog. Milan Pavkov je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca nakon što je Zvezda na polovini terena došla do lopte.

Strelac gola se u 19. minutu sudario sa Ibrahimom Ndiajeom, te je krvave glave napustio teren i mesto ustupio Rišairu Živkoviću.

Mogao je Čukarički do izjednačenja u 24. minutu, Roganović je fantastično uputio udarac, udarila je lopta na putu ka golu Sanoga i završila na prečki.

Imao je Stefan Kovač lepu šansu za izjednačenje u 48. minutu, ali je pogodio Strahinju Erakovića. Deset minuta kasnije iznova preti Čukarički, ovoga puta iz kornera. Fantastičan centaršut Čolovića nakon kornera, Šapić je tukao glavom, tik kraj gola Milana Borjana.

Od 68. minuta Čukarički je igrao bez Uroša Drezgića, dobio je fudbaler Čuke drugi žuti karton nakon starta nad Ivanićem.

Drugi gol čekali smo do 75. minuta. Katai i  Ivanić kombinovali su po levoj strani, lopta na kraju dolazi do Ohija na ivici peterca za 2:0.

Četiri minuta kasnije i Dragovićse upisao u strelce nakon prekida za konačnih 3:0 na uvodu u prolećni deo sezone. Tanasijević je faulirao Rodića, Katai je poslao oštru loptu koju je spremno dočekao Dragović.

ZVEZDA - ČUKARIČKI 3:0 (1:0)

(Pavkov 17', Ohi 76', Dragović 80')

90'+2 Kraj meča

81' Mirko Ivanić mesto je ustupio Felipeu Falku, Sanogo je ustupio mesto Nikoli Stankoviću, a Motika je u igru ušao umesot Kataija.

80' Gol! Dragović se odlično snašao iz prekida za 3:0.

 

77' Žuti karton dobili su Borjan i Stevanović zbog čarki na terenu.

76'  Gol! Lepa šansa za Zvezdu, Katai i  Ivanić kombinovali su po levoj strani, lopta na kraju dolazi do Ohija na ivici peterca za 2:0.

 

71' Strahinja Tanasijević je ušao u igru umesto Čolovića.

70' Ivanić je dobro šutirao, još bolje reaguje Petrović.

68' Uroš Drezgić je dobio crveni karton nakon starta nad Mirkom Ivanićem. Čukarički je nastavio sa igračem manje na terenu!

63' Kovač je mesto ustupio Kajeviću, dok je Srnić kod domaćina ušao umesto Kange.

60' spao je ritam igre, zanimljivo je da Čukarički sada kontroliše igru i posed, pokušavaju gosti da dođu do prilike da ugroze Zvezdu. Kovač je imao priliku nakon prigravanja Rakonjca, odbrana odlično reaguje.

58 'Fantastičan centaršut Čolovića nakon kornera, Šapić je tukao glavom, tik kraj gola Milana Borjana.

55' Zvaničan podatak sa stadiona Crvene zvezde jeste da meč sa tribina posmatra 18638 navijača. 

48' Stefan Kovač je bio sam, lopta ga je pronašla, a on je pri šutu pogodio Strahinju Erakovića. Lepa prilika za goste.

46' U nedostatku komunikacije Šapića i golmana Petrovića umalo je do lopte došao Ohi, nije uspeo najbolje da je zahvati napadač Zvezde, te je Petrović uspeo da interveniše.

DRUGO POLUVREME

45' - Kraj prvog poluvremena. Zvezda je bila bolji rival u uvodu meča, a to je iskoristio Milan Pavkov za vođstvo Zvezde u 17. minutu, imali su i gostujući igrači svojih prilika, a najbolja je bila iz prekida kada je Roganović pogodio prečku.

40' Vrše igrači Čukaričkog pritisak na odbranu domaćina, a ne ide im u prilog ni to što su navijači upalili baklje te je vidljivost pred golom Milana Borjana minimalna u ovim trenucima.

33' Treba istaći i novajliju Kristijana Pičinija koji je nekoliko puta uspeo da napravi problem po desnoj strani Čukaričkom, ali najviše što je uspeo, jeste da izbori korner.

32' Čukarički je zaigrao znatno bolje nakon primljenog gola, imali su i prečku iz prekida, ali je Zvezda iskusno oborila ritam.

27' Sada je javnu opomenu dobio i Srđan Mijailović, moraće on i Šapić dosta opreznije da igraju u nastavku meča.

24' Fantastičan je bio Roganović iz prekida. Šutirao je sa velike udaljenosti. Na putu ka golu pogodila je lopta prečku, a pre toga Sanoga! Žuti karton dobio je Šapić zbog prigovora, nekog od igrača Zvezde je lopta pogodila, samo gol aut.

21' Rišario Živković zamenio je povređenog Milana Pavkova.

19' Sudario se strelac gola Milan Pavkov sa Ibrahimom Ndiajeom, te je krvave glave napustio teren, a Dejan Stanković morao da promeni napadača.

 

17' GOL! Milan Pavkov je odlično šutirao za vođstvo domaćina. Gorostasni napadač postigao je osmi gol u Superligi ove sezone. Primio je napadač Zvezde dobru loptu i iz srca šesnaesterca zatresao je mrežu za 1:0.

 

15' Dobar ritam igre za sada. Petrović je maestralno reagovao na šut iskosa Milana Rodića. Lepa prilika po levoj strani za Zvzedu, na kraju se dobro istakao golman Čukaričkog.

9' Čukarički za sada deluje dosta neorganizovano, imaju izabranici Saše Ilića dosta problema da zadrže loptu, dok rival igra visoki presing pred protivničkim šesnaestercem.

5' Vrši zvezda pritisak na zadnju liniju Čukaričkog, te im dosta otežavaju prenos lopte svoje polovine, a puleni Dejana Stankovića koriste priliku po bokovima, za sada se Čukarički dobro brani.

2' Miran početak za sada. Dva puta je Zvezda po bokovima pokušala. Igraju crveno-beli sa dvojicom napadača. U timu po prvi put zajedno igraju Milan Pavkov i Ohi.

1' Utakmica je počela sa pet minuta zakašnjenja, prvi napad imali su igrači Crvene zvezde.

UOČI MEČA

SASTAVI: CRVENA ZVEZDA – ČUKARIČKI

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Nenad Minaković

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan – Pičini, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai – Pavkov, Ohi.

ČUKARIČKI (4-3-2-1): Petrović – Stevanović, Šapić, Drezgić, Roganović – Kovač, Mijailović, Lukić – Čolović, Ndijaje – Rakonjac.

Partizan je u Nišu savladao Radnički 0:2.

Korteo i bakljada navijača kroz Beograd pred utakmicu.

 

Trener Dejan Stanković najavio je meč:

– Ne možemo u ovom momentu da računamo na Nikolića, na našu veliku žalost, povredu dugo vuče, nismo uspevali da je saniramo, uvek mu se vraćala kod bilo kog kontrasta, lakšeg udarca ili jakog šuta. Uvek mu se vraćao bol i sprečavao ga je da trenira. Opcija se pronašla, on će verovatno otići u Francusku na malu intervenciju. Pored njega je Stanić zadobio distorziju članka, pre dva dana na treningu, dosta je jaka, tako da ćemo sa njim još videti. Ostali su hvala Bogu zdravi, idemo, počinje nešto najlepše, prvenstvo koje će u najmanju ruku biti zanimljivo, biće to jedno lepo proleće – istakao je Stanković.

Istakao je Stanković da će crveno-beli u svaki meč ulaziti kao da je reč o finalu.

– Biće teško ostvariti svih 16 pobeda, ali nije nemoguće. Tako ćemo se spremati, kao što sam rekao na našem okupljanju i svaki dan smo o tome pričali I na takav način smo se i pripremali. Odradili smo jedne od najboljih priprema od kada sam u klubu, sa tog aspekta su momci dvesta posto spremni i u glavi i fizički, tako da će svaka utakmica biti spremana posebno i svaka će biti kao da je finale, jer mi nemamo šta da izgubimo.

Šef stručnog štaba Čukaričkog rekao je da nema dilemu ko ima ulogu favoritu, ali da je uprava kluba zahtevala jake protivnike na pripremama u Turskoj kako bi se što bolje pripremili za ovaj meč. Takođe pohvalio je trenera Dejana Stankovića, kao i njegovu ekipu koja ima veće ambicije od Čuke, ali i veći budžet.

Čukarički je u prelaznom roku napustio najbolji strelac Đorđe Jovanović.

- Još ranije sam pričao o kvalitetima Jovanovića, igrali smo zajedno, dugo ga poznajem i tvrdim da je bio najbolji igrač na toj poziciji u Superligi, sa neverovatnim osećajem za gol i sjajnom realizacijom. Ali, ekipa se ne sastoji od jednog igrača i ne sme da zavisi od pojedinaca - rekao je Ilić.

Zvezda je druga na tabeli sa 54 boda, pet manje od vodećeg Partizana, dok je Čukarički treći sa 38 bodova.

U prvoj prvenstvenoj utakmici fudbaleri Zvezde pobedili su ekipu Čukaričkog sa 2:1.

BONUS VIDEO: DEVOJČICE ŽELE DA IGRAJU FUDBAL: Tim menadžerka ženske fudbalske selekcije Bojana Veselinović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista