ČUVENI OVERMARS DOBIO OTKAZ ZBOG PORUKA: Direktor Ajaksa uznemiravao koleginice

V. N.

07. 02. 2022. u 22:37

MARK Overmars (48) više nije sportski direktor Ajaksa. Iako je pre samo nekoliko dana čuveni Holanđanin produžio ugovor sa gigantom iz Amsterdama, podneo je neopozivu ostavku na funkciju na "Johan Krojf areni" zbog neprimerene komunikacije sa koleginicama.

ЧУВЕНИ ОВЕРМАРС ДОБИО ОТКАЗ ЗБОГ ПОРУКА: Директор Ајакса узнемиравао колегинице

EPA

Ajaks je zvanično obavestio javnost da je Overmars u razmeni poruka sa ženama iz kluba prešao sve granice pristojnosti, a ubrzo se oglasio i sam Mark.

- Prošle nedelje suočio sam se sa izveštajima o mom ponašanju i sa time kako su drugi reagovali na njega. Nažalost, nisam shvatao da sam prešao granicu, ali mi je to postalo jasno poslednjih dana. Kao rezultat toga, odjednom sam osetio ogroman pritisak - rekao je Overmars.

Svestan je bivši as Barselone, Arsenala i Ajaksa svog nedoličnog ponašanja koje ne priliči nikome, a kamoli rukovodećem čoveku jednog od najvećih fudbalskih klubova sveta.

- Za nekoga u mojoj poziciji, to je neprihvatljivo ponašanje, to uviđam tek sada. Ali kasno je. Ne vidim drugu opciju od ove da napustim Ajaks. Ovo ima veliki uticaj i na moju situaciju u privatnom životu. Zato molim sve da mene i moju porodicu puste na miru - dodao je Holanđanin, koji je u braku sa Šantal od 2013, sa kojim ima dva sina, Frenkija i Mika.

U trenutku kada timu čija je vedeta naš Dušan Tadić predstoje najbitnije bitke na oba fronta, ovakav skandal bi mogao da utiče na atmosferu u timu.

- Situacija je užasna. Moja uloga je da pomognem koleginicama. Bezbedna radna klima je važna za sve u ovom kolektivu. Mark i ja smo igrali zajedno od ranih devedesetih, prvo u Ajaksu, pa u reprezentaciji. Bili smo kolege u Ajaksu skoro deset godina, a sada to prestaje vrlo naglo - rekao je Edvin van der Sar, direktor Ajaksa.

EPA

EVA MURINjOVA "ŽRTVA"

KADA se govori o seksističkim ispadima fudbalskih radnika, nemoguće je izostaviti i slučaj Eve Karneiro (na slici) i Žozea Murinja 2015. Nekadašnja članica medicinskog osoblja Čelsija, optužila je portugalskog stručnjaka da je tada koristio neprimerene izraze kada se drao na nju jer ušla na teren. Ipak, FS Engleske je odbacio optužbe, a Eva je napustila Čelsi i prešla da radi u privatnoj praksi.


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)