ČUVENI HRVAT ODUŠEVLJEN SRBINOM: "Vlahović čini druge u Juventusu boljim!"

Č. V.

07. 02. 2022. u 19:07

DUŠAN Vlahović imao je sjajan debi za Juventus na utakmici protiv Verone. Upravo je trener rivala "stare dame", Igor Tudor biranim rečima govorio o srpskom napadaču.

ЧУВЕНИ ХРВАТ ОДУШЕВЉЕН СРБИНОМ: Влаховић чини друге у Јувентусу бољим!

FOTO: AP/Tanjug

Bivši fudbaler Fiorentine postigao je prvenac u pobedi klub iz Torina od 2:0. Nije ovom 22-godišnjaku dugo trebalo da i u novom timu pokaže koliko može.

Tudor je posle meča analizirao igru mladog napadača.

- Juventus je igrao s velikom energijom i entuzijazmom. Vlahović im ne donosi samo kvalitet, već i karakter i pomaže drugima da budu bolji. Mislim da je on jako bitno pojačanje za Juventus - rekao je hrvatski stručnjak.

Vlahović je novim pogotkom stigao do brojke od 18 golova u Seriji A i ostao je poravnat sa Ćirom Imobileom na čelu liste strelaca.

Juventus je četvrti na tabeli u Seriji A sa 45 bodova i trenutno zaostaje osam bodova za vodećim Interom, ali ima i utakmicu manje.

Podsetimo, Dušan Vlahović je poreklom iz Beograda / rođen je u glavnom gradu Srbije 29. januara 2000. a prve fudbalske korake napravio je u Partizanu.

Iz njega je 1. jula 2018. prešao u Fiorentinu, kada je njegova tržišna vrednost bila procenjena na milion evra, ali je klub iz Firence platio dvostruko više da bi obezbedio potpis supertalentovanog napadača kog su hteli i drugi klubovi. 

Sada je on postao višestruko skuplji, a tome su doprinele i fantastične igre i u Italiji (gde je krajem prošle godine Vlahović oborio "neoborivi rekord"), ali i u reprezentaciji Srbije (u čijoj je omladinskoj selekciji šest puta bio strelac na 11 utakmica, dok je u "A" timu "orlova" dao sedam golova na 14 mečeva).

BONUS VIDEO: VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)