JOVANOVIĆ ODBRANAMA ZALUDEO KIPRANE: Golman Apolona za "Novosti" - "Imam još mnogo da ponudim fudbalu"

A. Ilić

28. 01. 2022. u 08:50

JEDAN od najboljih golmana koje naša zemlja ima da ponudi Aleksandar Jovanović uživa u fudbalu na Kipru. "Niški Panter" gde god da je zaigrao, začarao je svoju mrežu. Od Niša, Orhusa, pa sve do Limasola, Jovanović je uspostavljao posebnu vezu sa navijačima. U dresu Apolona proživljava drugu fudbalsku mladost i kvalitetnim igrama svoj tim vodi ka šampionskom trofeju u nikada jačoj konkurenciji.

ЈОВАНОВИЋ ОДБРАНАМА ЗАЛУДЕО КИПРАНЕ: Голман Аполона за Новости - Имам још много да понудим фудбалу

FOTO: Apolon Limasol

Nišlija Aleksandar Jovanović jedan je od najzaslužnijih za fantastičnu sezonu Apolona iz Limasola. Pet kola pred kraj regularnog dela sezone i odigravanja plej-ofa njegov tim drži čvrsto prvu poziciju na tabeli. U razgovoru za Novosti.rs osvrnuo se na tekuću sezonu na Kipru.

- Aris i AEK su nam zasada najbliži pratioci, ali ja ne bih otpisivao ni Apoel ove godine. Do kraja sezone ima još dosta utakmica. Što se Arisa tiče, niko nije očekivao da će biti u vrhu tabele, ali promenili su vlasnika na početku sezone. Imaju jedan od najvećih budžeta i doveli su jako dobre fudbalere. Sada su tu, igraju bez pritiska i bore se za najviši plasman. AEK takođe ima dobar tim, a Apoel je najskuplji tim sa najboljim kiparskim trenerom. Borba sa njima biće bespoštedna do kraja prvenstva, nadam se da ćemo mi biti ti koji će završiti ispred svih - počeo je Jovanović.

FOTO: Privatna arhiva/Aleksandar Jovanović/

Jovanovića prati povezanost sa navijačima gde god da je igrao, a izuzetak nije ni Kipar.

- Drago mi je što je tako. Verovatno ljudi vide tu neku strast i obavezu koju osećam prema dresu koji nosim. Trudim se da na svakom meču dam svoj maksimum, a oni to prepoznaju i uzvraćaju na neverovatan način. Navijači Apolona su jako zahtevni, priznaju se samo pobede, ali sam navikao na to i uživam na svakom meču.

Upravo zbog te povezanosti sa navijačima Jovanović neretko dobije priznanje za igrača utakmice, a o tome sud daju upravo najverniji ljubitelji fudbala.

- Imao sam jako dobru utakmicu protiv Omonije. Jednu od mojih najboljih u dresu Apolona. Navijači su to prepoznali i izglasali me za igrača utakmice. Generalno volim te veće utakmice, one koje donose pritisak i velika očekivanja. To je bio samo jedan korak i drago mi je što sam mogao da pomognem timu da ostvari važnu pobedu protiv ozbiljnog protivnika.

FOTO: Privatna arhiva/Aleksandar Jovanović/

Jovanović je početkom sezone imao mali peh, zbog frakture prsta propustio je četiri utakmice, ali je u nastavku sezone ostvario impozantan učinak. Na 14 odigranih mečeva u prvenstvu na čak sedam nije primio gol.

- Dobar je to rezultat, ali, kao što sam već rekao, treba nastaviti istim tempom do kraja. Posebno u plej-ofu, u kome će se rešavati pitanje šampiona. Jako je neizvesno prvenstvo ove sezone, a mnogi kažu da je aktuelna sezona jedna od najjačih u proteklim godinama. Detalji će odlučivati o šampionu, u to sam siguran.

U junu mesecu je Jovanović potpisao novi, trogodišnji ugovor sa Apolonom.

- Daleko od toga da me je novi ugovor rasteretio. Naprotiv, obavezao me je da još više uzvratim rukovodstvu kluba i navijačima na ukazanom poverenju. Imam 29 godina i smatram da kao golman imam još dosta da ponudim, dosta je dobrih sezona ispred mene.

Odlične igre ne prolaze ne zapaženo, nada li se Jovanović pozivu u reprezentaciju?

- Uvek se potajno nadate pozivu u nacionalni tim. Svestan sam da u ovom trenutku Dmitrović, Rajković i Milinković-Savić imaju prednost, s obzirom u kojim ligama nastupaju. Miran sam, trudim se da radim posao najbolje što mogu i ako se u budućnosti ukaže prilika, rado ću se odazvati. Bio sam već deo te priče i znam da bih mogao Srbiji još da ponudim.

FOTO: Printskrin/Instat/

Konkurent iskusnom Srbinu na golu je mladi hrvatski čuvar mreže Petar Đurin.

- Sa Petrom imam jako dobar odnos. Mlad je golman, još dosta stvari može da nauči i ispravi. Veliki je potencijal i radnik, a upravo je to najbitnije u njegovim godinama.

Aleksandar Jovanović nije usamljen na Kipru. U timu ima bivšeg partizanovca Sašu Markovića i zvezdaša Vukašina Jovanovića.

- Svima nam olakšava to što smo zajedno. Svako je lud na svoj način i mnogo je tu osmeha i šala. Družimo se dosta i van fudbala, naše porodice takođe. Mislim da jako pozitivno utičemo na ceo tim. Ima nas dosta sa Balkana, ali nema podela u svlačionici, što smatram jako bitnim - rekao je u razgovoru za "Novosti.rs" Aleksandar Jovanović.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja