VLAHOVIĆ NAJBLIŽI ARSENALU Fiorentina traži za otkup 80 miliona evra, u trku se umešao i bogati NJukasl

Z. ĆOROVIĆ

08. 01. 2022. u 11:00

SRPSKI biser trenutno je najtraženija i najzanimljivija dragocenost na fudbalskom tržištu i vrlo lako bi mogao da postane prva zvezda zimskog prelaznog roka. Oko Dušana Vlahovića iz dana u dan se podiže sve veća prašina, kao i cena potencijalnog transfera.

ВЛАХОВИЋ НАЈБЛИЖИ АРСЕНАЛУ Фиорентина тражи за откуп 80 милиона евра, у трку се умешао и богати Њукасл

FOTO: EPA

Kao što je poznato, trenutno su dva kluba sa Ostrva najzainteresovanija da dovedu Srbina, a sigurno je da će iskrsnuti još neka nova ponuda, pošto Juventus i Atletiko Madrid neće lako odustati od ove trke.

Ipak, u ovom treutku su najkonkretniji Englezi, jer su spremni da ekspresno duboko zavuku ruku u kasu. Arsenal je najjače zagrizao za Vlahovića i spreman je na nekoliko varijanti, kako bi što pre dobio adekvatnu zamenu za Pjera Emerika Obamejanga, kome su odbrojani dani u klubu posle svađe sa trenerom Artetom. "Tobdžije" su najoštrije krenule u juriš na Vlahovića, pa su u prvom cugu ponudili 55 miliona evra, plus vezistu Lukasa Toreiru, koji se trenutno nalazi na pozajmici u Atletiku.

Ukoliko se čelnicima Viole ne svidi ova trampa, Arsenal je spreman i da iskešira 70 miliona evra, što ga trenutno svrstava u favorita broj jedan da se uskoro domogne Vlahovića. Imaće žestokog konkurenta, jer se i Njukasl opasno zagrejao i spreman je takođe da izdvoji 70 miliona evra, pa i više, samo što se, po prvim informacijama, Vlahoviću ne ide na sever Engleske jer se "svrake" grčevito bore za opstanak.

Dok ponude pljušte, u Firenci još uvek ćute i čekaju. Posle neuspelog, žestokog pritiska da nateraju Vlahovića da produži ugovor, čelnici "ljubičastih" polako popuštaju i sve su bliži opciji da prodaju svog najboljeg igrača. Italijanski mediji su objavili da je fiksirana cena otkupa na 80 miliona evra, deset više od aktuelnih ponuda. U ovom "merkatu" (pijaca na italijanskom), trgovci iz Firence imaju najvredniju robu i očigledno je da su krenuli u licitaciju.Predstojeći prelazni rok odlična je prilika da se bogato zaradi, pošto Vlahovićev ugovor ističe na leto 2023.

Uz to, klub je nedavno doveo poljskog napadača Kristofa Pjateka i čim su počele spekulacije da je on zamena za Srbina, direktor Fiorentine Danijele Prade je diplomatski demantovao.

- Doveli smo Pjateka kao podršku Vlahoviću, potreban nam je još jedan napadač - istakao je Prade.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri