VREĐAŠ IGRAČE, NE MOŽEŠ NA TRIBINE: Kazne i do deset godina

Novosti online

26. 12. 2021. u 18:25

IZGLEDA da se neće još dugo moći nekažnjeno vređati fudbaler na društvenim mrežama.

ВРЕЂАШ ИГРАЧЕ, НЕ МОЖЕШ НА ТРИБИНЕ: Казне и до десет година

Foto: Depositphotos

Bar u Engleskoj, jer se tamo priprema oštar propis za one koji uvrede igrače na rasnoj osnovi.


Kako prenosi "Slobodna Dalmamcija", osuđenic za takva kažnjiva dela bi mogli da dobiju zabranu posete utakmicama u trajanju do deset godina, izjavila je britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel.

Aktuelni zakon koji je donesen kako bi sprečio nasilje na stadionima, predviđa kaznu zabrane dolaska na mečeve u trajanju od tri do deset godina, a uskoro će biti proširen odredbama o uznemiravanju putem interneta. I, one će se tretirati kao krivično delo.

"Proširenje postojećeg zakona podsaknuto je rasističkim napadima i uvredama koje su doživeli tamnoputi engleski reprezentativci nakon finala ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, u kojem je domaća reprezentacija na Vembliju poražena od Italije posle izvođenja jedanasteraca, a Bukayo Saka, Džejdon Sančo i Markus Rašford nisu iskoristili penale", podseća pomenuti portal.

Foto: AP

- Ovog leta smo videli prekrasnu utakmicu koja je pokvarena sramotnim rasističkim ispadima 'trolova' na društvenim mrežama, izjavila je Patelova, dodajući: - Oni koji su odgovorni za rasističko maltretiranje putem interneta moraju da budu kažnjeni. Zakonske promene koje najavljujem će sprječiti njihov dolazak na fudbalske utakmice.

Prema statističkim podacima britanske vlade, zaključno s 1. avgustom ove godine bilo je izrečeno 1.359 mera zabrane dolaska na fudbalske utakmice na prostoru Engleske i Velsa.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024