NE PRESTAJU NAPADI NA UEFA: Blater otkrio kako se namešta žreb

Novosti online

14. 12. 2021. u 12:11

SKANDAL koji se dogodio na žrebu za nokaut fazu Lige šampiona izazvao je burne reakcije u svetskoj fudbalskoj javnosti.

НЕ ПРЕСТАЈУ НАПАДИ НА УЕФА: Блатер открио како се намешта жреб

Foto: EPA/ENNIO LEANZA

Podsetimo, na žrebu koji je u ponedeljak održan u Nionu dogodila se nezapamćena bruka.

Čelni ljudi UEFA, koji su bili zaduženi za sprovođenje žreba za osminu finala Lige šampiona, napravili su neverovatne propuste, pa je izvlačenje parova ponovljeno istog dana.

Prvo su spojili Viljareal i Junajted, koji su bili u istoj grupi, a prilikom izvlačenja rivala Atletiko Madridu nisu ubacili kuglicu Junajteda, što je ozbiljan propust.

Klubovi su se pobunili i UEFA je bila prinuđena da prizna grešku i ponovi žreb. Odmah su saopštili da je u pitanju bila softverska greška.

A o tom da li je moguće namestiti žreb pričao je Sep Blater, bivši prvi čovek FIFA koji je godinama u centru pažnje zbog brojnih malverzacija. 

- Naravno da je moguće, samo je potrebno označiti kuglice. Recimo, zagrejati ih ili ohladiti... To nije postojalo na žrebovima FIFA, ali sam prisustvovao žrebu, na evropskom nivou, gde se ovo desilo - kazao je Blater u intervjuu za španski "La Nasion" pre nekoliko godina i tada detaljno sve opisao.

- To se nikad nije dogodilo kod nas u FIFA. Sigurno je da je moguće, ali se kod mene nije desilo. Nikada. Pre početka žreba stave kuglice u frižider. To je jednostavna tehnika da odredite koje su loptice hladen, a koje tople. U trenutku kada ih dodirnete, znate... - istakao je Blater, koji će ovim optužbama sigurno pokrenuti novu lavinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju