POSVAĐAO SRBE I HRVATE: Kolumbijac spakovao kofer, sledeća stanica Zvezda ili Dinamo

Novosti online

13. 12. 2021. u 09:04

CRVENA zvezda i Dinamo su kroz istoriju bili sinonim za rivalstvo srpskog i hrvatskog fudbala.

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Колумбијац спаковао кофер, следећа станица Звезда или Динамо

Foto arhiva VN

Neki su skloni tome da čak i početak rata u SFRJ pripisuju nemilim dešavanjima na Maksimiru pred početak meča crveno-belih i modrih 13. maja 1990. godine, koji se nikada nije odigrao.

Tokom leta su Zvezda i Dinamo bili potencijalni rivali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali Šerif iz Moldavije je šokirao prvo Beograđane, a onda i Zagrepčane. 

Jedan od glavnih krivaca što nije došlo do sudara srpskog i hrvatskog tima je Danilo Arboleda. Kolumbijac je bio strelac pobedničkog gola u Moldaviji koji je raspršio crveno-belima snove o Ligi šampiona, ali i sudaru sa Dinamom.

Upravo taj dželat srpskog šampiona je na raskrsnici između Beograda i Zagreba. Prvo je Zvezda pokazala interesovanje, a onda su se javili iz Dinama i bacili udicu Arboledi. Kolumbijac je novi kamen spoticanja Srba i Hrvata za jaču defanzivu, a kulminacija je stigla sinoć kada je Šerif i zvanično saopštio da Danilo Arboleda i Frank Kastanjeda nisu više igrači njihovog kluba. 

FOTO: M. Vukadinović

 

Arboleda se od Šefira, u koji je stigao u februaru prošle godine iz ekipe Deportivo Pasto, oprostio uz fotografiju sa potpisom: "Šerife, hvala na svemu".

Nema više prepreke za dolazak Kolumbijca na Balkan, Zvezdan Terzić ne krije da je bivši defanzivac moldavskog kluba velika želja, a i prošla su vremena kada su inostrani fudbaleri više voleli da idu u Dinamo iz Zagreba kod Zdravka Mamića, pa se čini da je šampion Srbije mnogo bliži Arboledi.

Dani pred nama doneće konačni odgovor ko je izašao kao pobednik iz rata Zvezde i Dinama za odličnog Kolumbijca.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri