DEKIJEVA STOTKA! Trener Crvene zvezde protiv Radnika proslavlja zlatni jubilej

Z. ĆOROVIĆ

12. 12. 2021. u 10:30

U BRAGI je na diplomskom dobio čistu desetku, sutra (18.00) će na "Marakani" proslaviti stotku.

ДЕКИЈЕВА СТОТКА! Тренер Црвене звезде против Радника прославља златни јубилеј

FOTO: FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković upisaće zlatni jubilej na prvenstvenoj utakmici sa Radnikom i vodiće crveno-bele stoti put, što je još jedan razlog da "delije" u što većem broju dođu na stadion. Da još jednom pozdrave svoje ljubimce i čestitaju im direktan plasman u osminu finala Lige Evrope, a Dekiju da požele bar još novih sto mečeva na klupi.

Bilo je u prethodnoj nedelji povuci-potegni, Sampdorija je po svaku cenu htela da preotme Stankovića i vrati ga u Italiju, ali je on prelomio da ostane, bar do kraja sezone i završi odličan posao koji radi od kako je preuzeo Zvezdu 21. decembra 2019. godine. Tada je to bio hrabar potez novajlije, izloženog mnogim sumnjivim pogledima, pošto je trebalo imati petlju pa početi samostalnu trenersku karijeru u Crvenoj zvezdi, velikanu u kom je pritisak na maksimali i kad je dobro, ali i kada ne ide. Nije bilo lako ni naslediti Vladana Milojevića, stručnjaka koji je napravio čudo i doneo dve Lige šampiona.

Stankovićev pobednički mentalitet iz dana vrhunske igračke karijere je ekspresno pretočen na novi posao i nove izazove. Imao je i dobru odskočnu dasku, pa je u prolećnom delu sa lakoćom završio posao da se osvoji titula. Podelili su je po pola, Milojević i on, ali je sledeće sezone stavio svoj pečat na šampionsku krunu, ubedljivo osvojenu. Ukupan Misterov bilans u Superligi je fenomenalan, na 67 utakmica ostvario je 58 pobeda, sedam remija i doživeo je samo dva poraza (TSC i Radnik).

U prvoj kompletnoj sezoni vratio je duplu krunu na "Marakanu" posle 14 godina, pobedom u finalu Kupa na penale i revanširao se Partizanu za bolan poraz godinu pre toga u polufinalu (jedini od crno-belih u pet utakmica). U najmasovnijem takmičenju na osam mečeva zabeležio je sedam trijumfa i jedan poraz.

Stanković nije uspeo da iz dva pokušaja odvede Zvezdu u Ligu šampiona, ali je oba puta ostavario vredne evropske rezultate. Na premijeri je dogurao do šesnaestine finala LE i ravnopravnih bitaka sa Milanom, a ove je briljirao istorijskim plasmanom u osminu finala Lige Evrope, koje tek treba da se igra u martu, pa je moguće da se i ova letvica još više podigne.

Kada se podvuče crta, Stanković je na 99 mečeva kao trener najtrofejnijeg srpskog kluba upisao 77 trijumfa, 14 remija i osam poraza. I kao što je to strastveno uradio u Bragi, Deki je na najboljem putu da pobednički ukliza u istoriju svoje Zvezde kao jedan od trenera čiji će se rezultati dugo pamtiti. 

Sporne dve utakmice

POJEDINE statistike nisu uvrstile dve utakmice kada je UEFA suspendovala Dejana Stankovića, pa zbog toga nije mogao ekipu da vodi sa klupe. To je bilo prošle sezone u Ligi Evrope, kada je Crvena zvezda pobedila Slovan (5:1) i Gent (2:1).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu