MATEMATIKA PRED PORTUGAL: Zvezda drži sudbinu u svojim rukama, a ovo su tri moguća scenarija gde će crveno-beli igrati evropsko proleće

Novosti online

08. 12. 2021. u 09:57

CRVENU ZVEZDU u četvrtak od 21 čas očekuje meč sa Bragom u Portugalu, posle čega će biti jasno sa koje pozicije u grupi F će srpski šampion dočekati evropsko proleće koje je obezbeđeno još u prethodnom kolu.

МАТЕМАТИКА ПРЕД ПОРТУГАЛ: Звезда држи судбину у својим рукама, а ово су три могућа сценарија где ће црвено-бели играти европско пролеће

FOTO: M. Vukadinović

Trenutno, Zvezda je prva sa 10 bodova, jednim više od drugoplasirane Brage, dok je Midtjiland treći sa 8 bodova. Iz svih kalkulacija ispao je bugarski Ludogorec, s obzirom na to da su osvojili samo 1 bod.

Crveno-beli su obezbedili proleće, ali tek posle sutrašnjih utakmica šestog kola znaće se u kom takmičenju i od koje faze ako to bude Liga Evrope.

Prvo mesto donosi direktan plasman u osminu finala Lige Evrope, drugo vodi u doigravanje sa trećeplasiranim iz grupne faze Lige šampiona, a sa treće pozicije ide se u Ligu konferencija. 

Prvo mesto - U slučaju da Crvena zvezda pobedi Bragu ili u slučaju da remizira sa Portugalcima, a Midtjiland ne pobedi Ludogorec.

Drugo mesto - U slučaju da Zvezda remizira sa Bragom, a Midtjiland pobedi Ludogorec ili ukoliko naš predstavnik izgubi od Brage, a Midtjiland ne pobedi Ludogorec.

Treće mesto - U slučaju da Crvena zvezda izgubi od Brage, a Midtjiland pobedi Ludogorec.

Zvezda, dakle, sama odlučuje o svojoj sudbini, a konačan redosled ekipa u F grupi Lige Evrope biće poznat u četvrtak oko 23 časa, pošto oba meča počinju u 21.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio