SIJAĆE ZVEZDA MOCE VUKOTIĆA DOK JE PARTIZANA: Milorad Vučelić se oprostio od jednog od najvećih igrača iz Humske (VIDEO)

Novosti online

07. 12. 2021. u 11:46

PREDSEDNIK Partizana Milorad Vučelić je danas na komemoraciji Momčilu Moci Vukotiću rekao da je on bio fudbalski velemajstor, koji je svoj bogomdani talenat i ljubav prema Partizanu iskazivao i potvrđivao na terenu.

СИЈАЋЕ ЗВЕЗДА МОЦЕ ВУКОТИЋА ДОК ЈЕ ПАРТИЗАНА: Милорад Вучелић се опростио од једног од највећих играча из Хумске (ВИДЕО)

Foto: N. Paraušić/Novosti Online

- Na blistavom nebu velikih zvezda Partizana zvezda Moce Vukotića sija velikim snažnim sjajem, i sijaće tako dok je Partizana, dok je njegovih navijača i ljubitelja. Momčilo Moca Vukotić je po svim današnjim vladajućim pravilima bio pravi tihi velikan. Tiha, a prava fudbalska zvezda. Ništa vanfudbalski njega nije interesovalo, nije gledao da ništa dobije van fudbalskih terena i takmičenja, nego samo na bojnom polju koje je fudbalsko igralište - rekao je Vučelić.

On je dodao da u blistavoj karijeri i životu Moce Vukotića nije bilo nikakvog skandala, afere ili nedoličnih reči i ispada, po čemu se razlikuje od današnjih "selebriti" igrača u sportu, koji se gladijatorski bore za medijsku pažnju.

- Moca je bio fudbalski velemajstor, potpuno posvećen, pored porodice koju je obožavao, takmičenju, sportu, viteškom nadmetanju, golovima. Svet je zadobio znanjem i igrom u svom Partizanu. Bogom dani talenat on je iskazivao i potvrđivao samo na fudbalskom terenu, i iskreno je potvrđivao ljubav prema Partizanu, što, kao što znamo, nije uvek lako - istakao je Vučelić.

Predsednik Partizana je kazao da je imao generacijsku sreću da bezbroj puta gleda Momčila Vukotića na terenu, kao i da mu se divi i aplaudira, pa će u znak zahvalnosti, kada se završi komemoracija, zapaliti jednu cigaru, što bi i Moci bilo drago.

- Tu naizgled tišinu pravog velikana Moce Vukotića ukrašava veličanstvena muzika, arije iz grla miliona navijača Partizana, koji mu oduševljeno kroz 800 utakmica kliču, aplaudiraju i daju mahove i snagu, a on im sa terena uzvraća tu energiju koja se onda i stapa, ne kao neki huk ili buka sa tribina, nego kao veličanstveni beskrajni koncert. Razaznaju se u tom sazvučju i borbene reči navijača "Napred Partizan" i "Ide Moca sa Balkana", na koje se Moca, odlazeći u driblingu prema protivničkom golu, plemenito osmehuje, i daje gol, ono zbog čega se fudbal i igra - rekao je Vučelić.

Predsednik Partizana je na kraju rekao da mu celo sportsko društvo odaje poštovanje kao jednom od svojih najvećih igrača u istoriji, i da će ga se večno sećati i biti ponosni na njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati