LIGA ŠAMPIONA: Jović napada Inter

N.I.

07. 12. 2021. u 07:30

SA PRVIM snegovima i debelim minusom u vazduhu danas i sutra se završava priča sa grupnom fazom Lige šampiona za 2021. godinu.

ЛИГА ШАМПИОНА: Јовић напада Интер

FOTO: AP

Samo najbolji i najuporniji će imati sreću da dočekaju kalendarsku 2022. u elitnom takmičenju, a spisak svih učesnika osmine finala evropske elite će se znati sutra uveče.

Mančester siti, Pari Sen Žermen, Liverpul, Ajaks, Sporting, Real Madrid, Inter, Bajern, Mančester junajted, Čelsi i Juventus su prebrinuli sve brige oko plasmana u sledeći krug takmičenja, a preostalih pet učesnika će da prođu najdramatičnijih 90 minuta u poslednjih nekoliko meseci.

Oči navijača Reala i ljubitelja fudbala u Srbiji biće večeras uprte na "Santjago Bernabeu", stadion u Madridu, gde će trener Reala Karlo Ančeloti, po svemu sudeći, od prvog minuta na teren poslati Luku Jovića (Karim Benzema i dalje povređen). Rival je Inter, a Madriđanima je dovoljan i remi kako bi teoretski obezbedili prvo mesto u grupi D i privilegovan status prilikom žreba. Početkom septembra Real je slavio 1:0 u Milanu golom Rodriga u 89. minutu, pa je zanimljivo da li gosti imaju adekvatan odgovor za "kraljevski klub".

Luka Jović će, prema najavama španskih medija, imati priliku da i u Ligi šampiona potvrdi kvalitet koji je pokazao u poslednjem kolu domaće lige, kada je asistencijom i golom u San Sebastijanu najviše kumovao trijumfu Reala protiv Sosijedada (2:0). Kritici sklona španska "sedma sila" nije ni ovog puta propustila priliku da podseti javnost, ali i Jovića da se u strelce za Real upisao prvi put posle 22 meseca, jer je prethodno zatresao mrežu Osasune 9. februara 2020. Beše baš davno...

Što se ostalih grupa tiče, najviše neizvesnosti biće u društvu gde su Liverpul, Porto, Atletiko i Milan. "Redsi" su sigurni, a za preostalu vizu se bore Portugalci, Španci i Italijani. 

Žreb 13. decembra

UEFA će sledećeg ponedeljka, 13. decembra, da organizuje žreb osmine finala Lige šampiona. Ukupno 16 timova, po dva prvoplasirana iz svih osam grupa će se naći u ovoj fazi takmičenja, koja počinje 15. februara i igraće se do 16. marta. Četvrtfinale se igra od 5. do 13. aprila, a polufinalni mečevi 26. aprila i 4. maja. Veliko finale je zakazano za 28. maj 2022. godine u Sankt Peterburgu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SJAJNA VEST ZA SRBIJU: Aleksandar Mitrović ide na Evropsko prvenstvo!