"OPET BIH GA DOSUDIO": Obradović o spornom penalu zbog kog ide u zatvor (VIDEO)

Novosti online

03. 12. 2021. u 10:24

SRPSKI sudija Srđan Obradović je osuđen na 12 meseci zatvora i 10 godina van fudbala zbog nameštanja meča Spartak - Radnički Niš.

ОПЕТ БИХ ГА ДОСУДИО: Обрадовић о спорном пеналу због ког иде у затвор (ВИДЕО)

FOTO: N. Paraušić

Obradović tvrdi da je nevin, da nije namerno pogrešio i da bi opet svirao penal.

- Opet bih dosudio jedanaestarac zbog kojeg sam osuđen na 12 meseci zatvora - kaže za "Informer" bivši fudbalski sudija Srđan Obradović.

Meč je odigran 13. maja 2018. godine kada su Subotičani oba gola postigli sa bele tačke. Sporan je bio drugi penal, kada je, prema Obradovićevom uverenju, lopta u 77. minutu pogodila u ruku odbrambenog igrača Nišlija Andriju Mijailovića.

- Znam da nisam kriv, jer ništa nisam uradio namerno. Evo, prošlo je više od tri godine otad i proživeo sam pakao, ali da se vrati vreme i da onu situaciju vidim kao tada, opet bih dosudio kazneni udarac. Odluku sam doneo na osnovu ličnog sudijskog uverenja. Nije ni prvi ni poslednji put da je neki arbitar pogrešio. Toliko puta se desilo da je neka ekipa oštećena za kazneni udarac jer ga sudija u tom trenutku nije video. Ili da je nekom dosuđen, a nije trebalo. Ovo je verovatno jedinstven slučaj u svetu da je sudija osuđen na zatvor zbog greške na fudbalskoj utakmici- rekao je Obradović.

Arbitar iz Jagodine tvrdi da mu niko nije tražio da sudi u korist Spartaka.

- Bio sam u šoku kada je mi je dva dana nakon meča određen pritvor. Nisam mogao da verujem šta se dešava. Skinut sam sa liste sudija, ali sam godinu dana kasnije vraćen. Nadao sam se da je tu kraj mukama i da je ceo haos iza mene. Kada sam osuđen na 10 godina van fudbala i 12 meseci zatvora, bio sam šokiran. Moja porodica je prošla kroz jako težak period. Nastaviću da se borim jer ovo ne može da prođe ovako - zaključio je Obradović za "Informer".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

A SAD, DA UČIMO VRLINE SVETOG SAVE: Novinar hteo da provocira Novaka, nije ni sanjao šta će Đoković da uradi