PENAL GA OTERAO U ZATVOR: Sudiji Srđanu Obradoviću iz Jagodine Apelacioni sud izrekao kaznu od 12 meseci

Lj. Preradović

03. 12. 2021. u 06:51

UMESTO petnaest meseci, na koliko je osuđen prvostepenom presudom Višeg suda u Novom Sadu, fudbalski sudija iz Jagodine Srđan Obradović u zatvoru će provesti godinu dana.

ПЕНАЛ ГА ОТЕРАО У ЗАТВОР: Судији Срђану Обрадовићу из Јагодине Апелациони суд изрекао казну од 12 месеци

Foto N. Paraušić

Tako je odlučio Apelacioni sud u Novom Sadu, koji je preinačio prvobitnu odluku Višeg suda i potvrdio deo kazne kojim je na deset godina udaljen iz fudbala, koliko će mu biti zabranjeno da se bavi sudijskim pozivom i svim poslovima u Fudbalskom savezu Srbije.

Obradović je 31. marta u novosadskom Višem sudu bio osuđen na 15 meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja na utakmici između subotičkog Spartaka i Radničkog iz Niša, odigranoj 13. maja 2018. u Subotici. Arbitar na travnatom terenu bio je optužen da je na pomenutoj utakmici favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na gostujuću ekipu. Meč je završen rezultatom 2:0 za subotički klub, a sporan je bio dosuđeni penal.

Obrazlažući odluku, sudija Sanja Raković je tada kazala da je Obradović na toj utakmici bio glavni arbitar i da je tokom postupka utvrđeno da je domaćem timu Spartaku omogućio pobedu donošenjem odluke o kaznenim udarcima, kao i da je favorizovao Spartak i uticao na plasman kluba iz Subotice.

Prema njenim rečima, saslušani su mnogobrojni svedoci, a Zdravko Savić, posmatrač na toj utakmici, koji je sačinio izveštaj, naveo je da je drugi penal odlučio pobednika.

Delegat utakmice Vlado Glođović, inače oficir UEFA za bezbednost na mečevima Lige šampiona, u svom svedočenju je kazao da mu je četvrti sudija na početku drugog poluvremena rekao da će biti penala i da kod drugog kaznenog udarca nije video razlog za takvu sudijsku odluku. Naveo je i da mu je bilo čudno isključenje igrača.

SUDIJA NIJE SLUŽBENO LICE

BRANILAC sudije Obradovića, advokat Goran Karadarević kaže da je zbog ove odluke Apelacionog suda podneo zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom kasacionom sudu, jer smatra da fudbalski sudija nema status službenog lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!