LEVI OPET OTETA "ZLATNA LOPTA"! Poljaku ni dve maestralne sezone nisu bile dovoljne za prestižnu nagradu

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

30. 11. 2021. u 20:35

MOGAO je da bude dvostruki osvajač "Zlatne lopte", a nije osvojio nijednu. To je mišljenje mnogih ljubitelja fudbala upućeno Robertu Levandovskom posle rekordne sedmostruke titule koju je preksinoć osvojio Lionel Mesi.

ЛЕВИ ОПЕТ ОТЕТА ЗЛАТНА ЛОПТА! Пољаку ни две маестралне сезоне нису биле довољне за престижну награду

FOTO: AP

- Bravo za Mesija. Veliki je igrač i večna fudbalska legenda. Ali, "Zlatna lopta" ove godine mu ne pripada. Ne ovoga puta. Pripada Levandovskom - poručio je menadžer poljskog igrača Pini Zahavi, i dodao da nije čudno to što milioni fanova nisu mogli da veruju kada su čuli rezultate glasanja.

REAKCIJE

PELE: Čestitam Mesiju za još jednu "Zlatnu loptu". To je svakako zasluženo priznanje za talenat, koji je bez premca.

LOTAR MATEUS: Uz sve dužno poštovanje prema Mesiju, niko ovu nagradu ne zaslužuje više od Levandovskog.
IKER KASILjAS: Za mene je Mesi jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala, ali moramo da gledamo ko se najviše istakao u sezoni.
TONI KROS: Apsolutno nezasluženo. Ove godine su drugi bili ispred Mesija.

Prošle godine ovo priznanje nije dodeljeno, a tada je glavni kandidat da nasledi prethodnog lauerata Mesija bio upravo Levandovski, koji je postigao 57 golova u 52 utakmice u svim takmičenjima u dresu Bajerna, a sa svojim klubom osvojio i triplu krunu - šampionat i kup Nemačke i Ligu šampiona. Iako je najveći broj prvenstava završen, nagrada, zbog prekida usled pandemije, nije dodeljena.

Dosta je rasprostranjeno mišljenje da je nepravda trebalo da bude ispravljena ove godine na 65. ceremoniji u pariskom Teatru "Šatle", pogotovo imajući u vidu sve ono što je Poljak postigao ove godine, zbog čega je i dobio trofej najboljeg strelca.

DOBITNIK Lionel Mesi/FOTO: AP

Nije to bila jedina polemika. Kristijano Ronaldo, koji je završio na šestom mestu, i koji nije prisustvovao dodeli, oštro je reagovao povodom navoda glavnog urednika "Frans fudbala" da mu se, navodno, poverio da mu je jedina ambicija da završi karijeru s više "Zlatnih lopti" od Mesija.

SAMO MBAPE DOŠAO S TATOM

FOTO: EPA

VAN fudbalskih tema, bilo je dosta pozitivnih komentara i na elegantna izdanja fudbalera i fudbalerki, i njihovih porodica, na ceremoniji. Primećeno je, takođe, da su mnoge igrače pratile devojke i supruge, a da je Kilijan Mbape došao sa - tatom Vilfridom.

- Paskal Fere je lagao, koristio je moje ime da bi promovisao sebe i publikaciju za koju radi. Neprihvatljivo je da osoba odgovorna za dodelu tako prestižne nagrade može da laže na ovaj način, potpuno ne poštujući nekoga ko je oduvek poštovao "Frans fudbal" i "Zlatnu loptu" - bio je oštar preko društvenih mreža petostruki osvajač Ronaldo, istakavši da je laž i to što je njegov izostanak objašnjen karantinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina