SRBIN VLADA HOLANDIJOM: Tadić doneo pobedu, Ajaks uradio ono o čemu drugi samo maštaju (VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2021. u 15:19

SRPSKI fudbaleri briljiraju ovih dana, a od saigrača iz nacionalne selekcije po tom pitanju ne razlikuje se ni njihov kapiten, Dušan Tadić

СРБИН ВЛАДА ХОЛАНДИЈОМ: Тадић донео победу, Ајакс урадио оно о чему други само маштају (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

On je, nastupajući za Ajaks na gostovanju Sparti u Roterdamu u okviru 14. kola, rešio pitanje pobednika jedinim pogotkom koji se dogodio na tom meču.

Igrao se 35. minut kada je odbrana domaćih "zaspala" pred naletom "kopljanika", Danilo je pravovremeno uputio loptu ka Srbinu a Dušan Tadić je smestio u mrežu rivala:

Ajaks je na ovom meču dozvolio suparnicima da upute samo jedan jedini udarac ka golu, što je bio prvi takav ovosezonski slučaj u šampionatu Holandije.

Uz takvo defanzivno izdanje, ekipa trenera Ten Haga ostvarila je ono što mnogi fudbalski stratezi samo sanjaju kada zamišljaju "kako bi bilo dobro da se sve moje zamisli o odbrani sprovedu delo", ali je pre svega ostvaren primarni cilj - osvojen je ceo plen.

Posle ovog meča 14. kola holandskog prvenstva, Ajaks vodi sa 33 boda, ali drugoplasirani PSV (kog su Dušan Tadić i saigrači nedavno deklasirali sa 5:0) ima samo tri manje, uz utakmicu manje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!