KAKVA DRAMA! Evo šta treba da se desi da Crvena zvezda prođe dalje u Ligi Evrope

Novosti online

25. 11. 2021. u 20:54

CRVENA zvezda je bila na korak od toga da već ovog četvrtka izbori plasman u nokaut fazu Lige Evrope, ali za to će tek morati da se izbori u poslednjem, šestom kolu takmičenje po grupama.

КАКВА ДРАМА! Ево шта треба да се деси да Црвена звезда прође даље у Лиги Европе

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Zvezda je savladala Ludogorec u Beogradu i, do 93. minuta, imala je po nju povoljnih 2:2 na meču Midtjiland - Braga, ali su domaćini iz penala pobedili sa 3:2 i zbog toga je sada stanje na tabeli grupe F takvo, da su tri tima ostala u "igri" za dva mesta koja vode dalje.

Da krenemo redom.

Najpre - tabela:

1. Crvena zvezda 5 3 1 1 5:3 10 bodova

2. Braga 5 3 0 2 11:8 9
3. Midtjiland 5 2 2 1 7:7 8
4. Ludogorec 5 0 1 4 3:8 1
Ko ide u koje takmičenje?

Podsetimo, prvo mesto vodi direktno u osminu finala, a drugo u šesnaestinu finala u kojoj će rival biti neko od trećeplasiranih timova iz Lige šampiona, dok treća pozicija znači selidbu u Ligu konferencija.

Ko igra u 6. kolu?

U poslednjem kolu, 9. decembra, Zvezda gostuje Bragi, a Midtjiland Ludogorecu.

Koji rezultat šta znači za srpskog prvaka?

Ako Crvena zvezda pobedi

Ukoliko crveno-beli trijumfuju u Portugaliji, kao prvi u grupi prolaze direktno u osminu finala Lige Evrope i ne zanima ih rezultat meča Ludogorec - Midtjiland,

FOTO: M. Vukadinović

Mirko Ivanić

Ako Crvena zvezda odigra nerešeno

Ukoliko ekipa Dejana Stankovića "podeli plen" sa Bragom, ona sigurno prolazi u nokaut fazu Lige Evrope, ali da li kao prva ili kao druga, zavisi od toga šta će Midjiland da uradi. Ako Danci izgube ili odigraju nerešeno s Bugarima, Zvezda kao prva u grupi ide u osminu finala Lige Evrope. A ako Midjiland trijumfuje, biće prvi u grupi (zbog 1:0 u Beogradu, a 1:1 sa Zvezdom na svom terenu), što znači da će crveno-beli kao drugi morati na učesnika Lige šampiona u šesnaestini finala Lige Evrope.

Ako Crvena zvezda izgubi

Ukokoliko se desi da srpski prvak izgubi, onda sigurno neće biti prvi u grupi, Braga će ga prestići i osvojiti prvo mesto. A da li će Zvezda biti druga ili treća u grupi, opet će zavisiti od Midtjilanda. Ako se uz Zvezdin poraz desi da i Danci izgube ili odigraju nerešeno s Bugarima, Zvezda će takmičenje završiti kao druga u grupi. Ali, ako izgube i Zvezda i Ludogorec, onda će Midtjiland prestići ekipu s Marakane, koja će se kao trećeplasirana preseliti u šesnaestinu finala Lige konferencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna