U TALIN PO TRI BODA: Partizan spreman za gostovanje Flori

N. I.

23. 11. 2021. u 22:02

PARTIZAN putuje na istok. Prekosutra u 16.30 crno-beli će u Talinu da odmere snage sa estonskom Florom u meču petog kola Lige konferencija.

У ТАЛИН ПО ТРИ БОДА: Партизан спреман за гостовање Флори

FOTO: M. Vukadinović

Kada su se poslednji put sreli, pre skoro dva meseca Lazar Marković je sa dva gola obezbedio sigurnu pobedu već u prvom poluvremenu ovog duela (2:0).

POZITIVNO SA "SSSR PATULjCIMA"

PARTIZAN ima pozitivan skor na gostovanjima klubovima iz fudbalski manje razvijenih republika bivšeg SSSR (bez Rusije i Ukrajine). Računajući gostujuće duele samo sa timovima iz Gruzije, Kazahstana, Estonije, Belorusije, Jermenije, Azerbejdžana, Moldavije, Litvanije i Letonije, crno-beli su zabeležili sedam pobeda, četiri remija i dva poraza.

Tim iz Humske je izgubio samo u Gruziji od Dinamo Batumija 1998/1999. (0:1), i u Belorusiji od BATE 2015-2016. (0:1).

Teoretski, crno-beli su na dobrom putu da, kao i drugoplasirani tim, obezbede proleće u Evropi. Ali, u Humskoj se ne obaziru trenutno mnogo na tu matematiku. U Talin se kreće po pobedu i čeka se kiks Genta...

- Za nas je ovo još jedna evropska utakmica koja može mnogo toga da reši i da donese klubu značajne stvari. Što se nas tiče, ulazimo u novi ciklus posle odlične utakmice protiv Vojvodine i daćemo sve od sebe da napravimo novi niz. U ekipu Flore se vratio i napadač Sapinen, tako da ćemo još dodatno povesti računa, jer nije igrao u Beogradu - kaže vezista Saša Zdjelar, koji je veliki optimista pred utakmicu u Estoniji.

Prvi strelac tima Rikardo Gomeš želi da golgetersku seriju nastavi i na ovom gostovanju.

- Flora će se sigurno dobro pripremiti za meč jer ima iskustvo iz Beograda, a ujedno im je pobeda u njihovom šampionatu dala vetar u leđa. Mi ćemo igrati našu igru i potruditi se da se u Beograd vratimo kao pobednici. Naravno, kakva će biti igra, zavisi i od rivala, kako mi uđemo u utakmicu i koliko nam protivnik dozvoli. Imamo nekih kadrovskih problema, ali ćemo dati sve od sebe da prevaziđemo taj detalj - kaže Gomeš.

BONUS VIDEO: Trenar Partizana Aleksandar Stanojević o derbiju sa Vojvodinom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri