"MENADŽERI NAM VIŠE NE SASTAVLJAJU TIM!" Legendarni Karasi smatra da su pobedu u Portugaliji donele pozitivne promene u FSS

Z. Ćorović

17. 11. 2021. u 09:24

PRAVE promene u čitavoj fudbalskoj organizaciji zaslužne su i za ovu mnogo važnu pobedu u Portugaliji. Legendarni Stanislav Karasi, koji je uvek iskreno i otvoreno pričao i ukazivao na brojne probleme u našem najpopularnijem sportu, sada je u prilici da isto tako, argumentovano i s razlogom pohvali sve one dobre stvari. Jer, da nije bilo njih, ne bi bilo ni ekspresnog plasmana u Katar.

МЕНАЏЕРИ НАМ ВИШЕ НЕ САСТАВЉАЈУ ТИМ! Легендарни Караси сматра да су победу у Португалији донеле позитивне промене у ФСС

FOTO: M. Vukadinović

- Nisam namerno davao nikakve izjave pre utakmice sa Portugalijom, jer sam verovao da je počela da se stvara jaka fudbalska organizacija u kojoj su na prvom mestu red, rad, disciplina i odgovornost. Moram da pohvalim FS Srbije, jer se angažovanjem Stojkovića vodio u tom pravcu da u reprezentaciji više nema rezervisanih i plaćenih igrača od strane menadžera. Sada o svemu odlučuje jedan čovek, a to je selektor, što je, posle dužeg vremena, prvi put u našem fudbalu. Sve se brzo prenelo na teren i na njemu se sada vidi jedna sasvim druga ekipa. Nismo mi još toliko veliki i kvalitetni koliko se sada piše i priča posle pobede u Portugaliji, već smo pokazali ono što uvek imamo, a to su pozitivan inat i da hoćemo da dokažemo da smo bolji - kaže Karasi u razgovoru za "Novosti".


Piksi se pokazao kao pravi čovek na pravom mestu, ali Karasi upozorava da ga tek sada čekaju najveća iskušenja.


- Malo se ljudi sada zanose od oduševljenja, selektor dobija silne komplimente. Ne bi trebalo upadati u euforiju, Piksiju je još potrebno vremena da se dokaže kao vrhunski stručnjak. Bio je u Kini i Japanu, ali to nisu takmičenja koja donose dobit za trenera. Ono što je vrlo važno, poznaje fudbal jer je bio odličan igrač. Poseduje ono što svaki trener treba da ima, svoj personalitet. Ponaša se tako, mnogo ne diskutuje, čak ni sa novinarima. Ima svoj pravac u fudbalu, a ako želiš da postaneš dobar moraš da imaš pravac koji nećeš menjati. Kod nas se uvek menjalo, jedno su mnogi selektori pričali kad su dolazili, a drugo su radili kad bi počinjalo takmičenje.

Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi


Karasi voli da kaže kako uvek gleda širu sliku, pa je tako uporedio njegov gol protiv Grčke iz 1973. sa ovim Mitrovićevim. Oba su nas odvela na Mundijal.


- Podsetilo me je, jer je bio isti momenat, jako važan za odlazak na Svetsko prvenstvo. U obe situacije je vrlo važna uloga selektora. Autoritet Miljana Miljanića bio je presudan da moja generacija pobedi u Atini. Mi smo hteli na poluvremenu u svlačionici da "ubijemo" Duška Bajevića, jer je kod 2:0 za nas napravio glupost i dobio crveni, pa su Grci izjednačili. Miljan nas je smirio i rekao: "Pobedićemo mi njih, samo nemojte da se svađate". Uverio nas je da smo bolji i sa desetoricom, na kraju se i desilo da smo ostvarili trijumf sa dva gola razlike (4:2), koliko nam je bilo potrebno. 

IMAMO SRCE DRUGAČIJE OD DRUGIH

KARASI je presrećan što sada "orlovi" dišu kao jedan.
- Od kada je Piksi došao, dobili su jedan zadatak i oni ga uspešno sprovode. A to je da do poslednjeg minuta pokažu najbolje šta mogu i koliko mogu. I to se vratilo kada je bilo najpotrebnije. Verovatno ni igrači Portugalije nisu verovali da će primiti gol u finišu. Mi smo verovali, jer imamo to srce koje uvek drugačije kuca od drugih. Kapa dole za Mitrovića i taj gol koji je stigao kao najlepša nagrada. Sve je bilo fantastično.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati