"E, DA VIDIMO KO JE BOLJI!" Piksi zagrmeo u Portugaliji: Mi da se njima prilagođavamo?!

Novosti online

13. 11. 2021. u 20:08

KVALIFIKACIJE za Svetsko prvenstvo u fudbalu su došle do samog kraja, Portugalci i Srbi u nedelju u Lisabonu igraju odlučujuću utakmicu za put u Katar, a selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi veruje u momke koje trenira.

Е, ДА ВИДИМО КО ЈЕ БОЉИ! Пикси загрмео у Португалији: Ми да се њима прилагођавамо?!

FOTO: M. Vukadinović

Kristijanu Ronaldu i drugovima je dovoljan i bod da se direktno plasiraju na Mundijal, naši moraju da pobede inače odlaze u dodatne kvalifikacije, a svi dobro pamte šta se desilo kada su poslednji put igrali ovi takmaci.

U Beogradu je meč završen bez pobednika (2:2). Sada je računica jasna - samo trijumf vodi našu selekciju u Katar.

Pred meč na "La Lužu", domu fudbalera Benfike, selektor Srbije jasno je poručio da će Dušan Tadić i družina ići na ceo plen.

- Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da menjamo formaciju u poslednjoj utakmici. Respektujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugalu, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebog rezultata - rekao je Stojković, a preneo "Sport klub".

FOTO: M. Vukadinović

Dragan Stojković Piski

On smatra da je prednost rivala Srbije u tome što igra na domaćem terenu, ali i što ga remi vodi na Mundijal.

- Srbija je došla samo da pobedi i ode na Mundijal. Portugal neće igrati na nerešen rezultat. Ko bude bolji, putovaće u Katar. Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugal nije takav tim, ali nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dve neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vreme da vidimo ko je bolji.

Prisetio se Piksi i kako je pre 37 godina tada kao fudbaler uspeo da sruši Portugalce.

- Sećam se tog meča, bio sam mnogo mlad. Uspeo sa da postignem treći gol za pobedu, prošlo je od tada mnogo vremena. Voleo bih da zaigram ponovo, iako znam da to nije moguće. Sve tradicije mogu da se sruše, pa tako i naša. Portugal je jaka ekipa, moraćemo da postignemo gol više.

Nema nikakve sumnje da će sve oči biti uprte u Kristijana Ronalda koji je izneo svoje viđenje utakmice.

- Može i sa jednom nogom da odluči utakmicu. Nema mnogo filozofije, odlično se poznajemo, kolega Santoš sve zna o našen, kao i mi o njihovom timu. Zato neka bolji pobedi.

Za kraj selektor Srbije poručio je i da je rivalu spremio iznenađenje, ali naravno nije želeo da ga otkrije.

- Možete da očekujete sve, u to sam ubeđen, gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnim Portugalom - zaključio je Stojković.

Utakmica Portugal - Srbija na programu u nedelju od 20.45, a možete je iz minuta u minut pratiti na portalu "Novosti", gde vas očekuju i brojni detalji sa ovog meča godine, foto i video prilozi, kao i reakcije aktera i analiza onoga što sledi.

BINUS VIDEO: SLOBODNI ASOVI: Mogući transferi koji će promeniti fudbal!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije