PET KOLA PRE KRAJA: Brazilci se već plasirali na Mundijal

S. R.

12. 11. 2021. u 19:13

POLAKO se čekiraju vize za Svetsko prvensto u Kataru naredne godine.

ПЕТ КОЛА ПРЕ КРАЈА: Бразилци се већ пласирали на Мундијал

Foto: AP

U noći između četvrtka i petka Brazil je postao prva repezentaciju van Starog kontinenta koja se kroz kvalifikacije plasirala na Mundijal. Brazilci su jedina reprezentacija koja je učestvovala na svakom Mundijalu, a ovo će im biti 21. svetsko prvenstvo.

"Karioke" su u Sao Paulu savladali Kolumbiju (1:0), i tako su pet kola pre kraja matematički obezbedili učešće na najvećoj svetskoj smotri. Pobedonosni gol za "selesao" postigao je Lukas Paketa u 72. minutu na asistenciju Nejmara. Tako su zabeležili 11.

trujumf u kvalifikacijama. Rekorder po titulama na Mundijalima (pet) suvereni je lider na tabeli, bez poraza, sa 34 boda, čak devet više od prvog pratioca Argentine, koja je jutros igrala sa Urigvajom. Upravo će ove dve selekcije odmeriti snage 17. novembra, u južnoameričkom "klasiku".

Podsetimo, prve četri ekipe na tabeli direktno će se plasirati na planetarni šampionat, dok će peti igrati interkontinentalni baraž.

Rezultati 13. kola: Ekvador - Venecuela 1:0, Paragvaj - Čile 0:1, Peru - Bolivija 3:0, Brazil - Kolumbija 1:0, Argentina - Urugvaj (jutros). 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale