ZAŠTO SAPLIĆETE "ORLOVE"? Srbija na korak do Mundijala, ali ne navijaju svi za to

N. I.

10. 11. 2021. u 09:30

- NARAVNO da i ja vidim ono što vidi i većina ljudi. Da uspeh reprezentacije nije svuda prihvaćen na isti način. Očigledno je da postoje oni koji ne vole reprezentaciju Srbije, a takvima je potrebno lečenje. Ja ne mogu da razumem da nekome teško pada kada selekcija njegove države ima napredak. Pa valjda imamo svi samo jednu državu i samo jednu reprezentaciju.

ЗАШТО САПЛИЋЕТЕ ОРЛОВЕ? Србија на корак до Мундијала, али не навијају сви за то

Foto: N. Skenderija

Ovako je selektor Srbije Dragan Stojković pričao pre nekoliko dana, upitan da li i on primećuje da se pred svako okupljanje reprezentacije Srbije i važnu utakmicu u kvalifikacijama za bilo koje takmičenje, skoro po šablonu, pojavljuju ljudi koji imaju samo jedan zadatak - da "buše"!

Nije prošlo ni 24 sata, a na Piksijevu poruku "bušačima" i podmetačima klipova prvi i zasada jedini se javio sportski direktor Crvene zvezde i nekadašnji direktor mlađih kategorija FSS Mitar Mrkela.

Iako mnogi tvrde da je ova sezona Superlige regularnija od nekih prethodnih, pre svega zahvaljujući uvođenju VAR sistema u Srbiju, Mrkela je kritikovao baš ovu novotariju, ali i selektora Stojkovića.

Mnogima je nejasno kako je baš Mrkela potpisao ovo saopštenje u kojem su uglavnom poruke nekadašnjem saigraču iz Zvezde, sa kojim je na terenu proveo pune četiri godine, od 1986. do 1990. godine.

FOTO: FK Crvena zvezda

Mitar Mrkela

Osim toga, Mrkela je dugo bio zaposlen i u Fudbalskom savezu Srbije, a jedna od najboljih stavki u sportskoj biografiji mu je period kada je na Terazijama 35 radio kao direktor mlađih kategorija i uz selektora Veljka Paunovića, Savu Miloševića i nekadašnjeg predsednika FSS Tomislava Karadžića bio jedan od najzaslužnijih za istorijski uspeh, osvajanje Svetskog prvenstva omladinaca 2015. godine na Novom Zelandu.


Od slogana iz tog vremena koji glasi "Cela je nacija reprezentacija", do slogana FSS iz ovog mandata koji glasi "Jedan tim srcem svim", očigledno stoje samo mrtva slova na papiru. Dotle, na selektoru i igračima je da rade svoj posao, a na "bušačima" je da se pitaju koliko su im namere niske i providne. 
 


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba