STANKOVIĆ PRED MIDTJILAND: Protiv ovakve ekipe ne možeš da ideš na remi, kalkulacije nam nisu potrebne

Novosti online

03. 11. 2021. u 16:28

CRVENA zvezda igra protiv Midtjilanda u 4. kolu Lige Evrope, a očekivanja od meča sa danskim klubom izneo je trener šampiona Srbije, Dejan Stanković.

СТАНКОВИЋ ПРЕД МИДТЈИЛАНД: Против овакве екипе не можеш да идеш на реми, калкулације нам нису потребне

FOTO: FK Crvena zvezda

Svesni su svi kojima je crveno-bela boja u srcu da sutra može da se izbori evropsko proleće, ali zadatak koji očekuje Milana Borjana i drugove nije nimalo lak.

- Utakmica kod njih je bila dobra i takmičarska. Oni su mlada i dobro postavljena ekipa. Imaju ogromnu brzinu, uspeli smo koliko-toliko da limitiramo njihove kvalitete. Sad igramo kod kuće, pred našom publikom, imamo mogućnost da obezbedimo sebi proleće u Evropi. To kažem, jer znam koga imamo sutra na raspologanju i ko će sutra istrčati na teren. Imamo šansu da ispišemo nove stranice istorije - istakao je Stanković na početku obraćanja na konferenciji za medije.

Ponavljao se trener Zvezde u tome da su igrači tima iz Herninga veoma brzi.

- Svaka utakmica nosi svoje, gledaćemo da je predvidimo, da je pripremimo do sitnih detalja. Oni su brzi, to ćemo morati da limitiramo. Posle toga dolaze dueli, moraćemo da izlazimo kao pobednici. Moraćemo svi zajedno da pretrčimo koji metar više. Zajedno smo odigrali mnogo utakmica, znamo gde su naše vrline i gde su naše mane. Očekujem sličnu utakmicu kao u Danskoj, ali igramo kod kuće i to odmah menja nešto.

Stanković ne očekuje da će biti puno promena u redovima rivala u odnosu na meč u Danskoj koji je završen bez pobednika - 1:1.

- Oni igraju uvek isto. Fali im Brumado, što je za njih veliki hendikep. On je izvanredan špic, mnogo toga polazi od njega. Uvek igraju ofanzivno, to im je mentalitet i način igre. Biće ofanzivni u formaciji 3-4-3. Mi ćemo morati da odgovorimo.

Dejan Stanković/Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Trener Midtjilanda, Bo Henriksen istakao je posle prve utakmice da su svi videli da je njegov tim bolji od crveno-belih.

- Ja sam tu da dam moju izjavu, svako ima pravo da kaže šta želi. Nisam tu da pričam ono "rekla-kazala".

Zvezdi bi u nekim varijantama i bod sa ove utakmice mogao da bude dovoljan da obezbedi drugo mesto, no plan crveno-belih je jasan.

- Protiv ekipe kao što je Midtjiland ne možeš da ideš na remi. Kalkulacije nam nisu potrebne na našem stadionu. Možemo da se pogubimo u tim kalkulacijama. Nama je cilj proleće u Evropi, nije bitno da li ćemo doći kroz pobedu ili remi. Za sada smo prvi.

Stanković može da bude zadovoljan pošto na raspolaganju ima sve igrače. Jedino je Seku Sanogo taj koji bi mogao da propusti utakmicu.

- Čim nisam počeo sa zdravstvenim biltenom, to znači da je on zadovoljavajući. Sanogo će danas trenirati sa ekipom pa ćemo da vidimo.

Podsetimo, utakmica Crvena zvezda - Midtjiland igra se sutra od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde u Danskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri