KAKO SAČUVATI TRI REKORDA? Crvena zvezda pred ozbiljnim zadatkom u Evropi

Đ. S.

02. 11. 2021. u 23:45

SRUŠIŠ Midtjiland, napraviš možda i presudan korak ka drugom uzastopnom proleću i produžiš tri niza nepobedivosti.

КАКО САЧУВАТИ ТРИ РЕКОРДА? Црвена звезда пред озбиљним задатком у Европи

FOTO: M. Vukadinović

Tako glasi spisak potencijalnih dostignuća za fudbalere Crvene zvezde, u slučaju da pobede danskog predstavnika u četvrtoj rundi Lige Evrope sutra u Beogradu (21.00).

- Ovo je veoma bitan trenutak u sezoni, imamo priliku da obezbedimo evropsko proleće, a huk navijača sa tribina će biti naš dvanaesti igrač - poručuje oporavljeni kreativac Zvezde Aleksandar Katai. - Ovaj meč može mnogo toga da donese. Značiće nam što su se mnogi igrači vratili na teren.

MAĐAR BOGNAR NA CENTRU

MAĐARSKI sudija Tamaš Bognar deliće pravdu sutra na stadionu "Rajko Mitić". To će biti prvi put da Bognar sudi crveno-belima, ali ne i prvo iskustvo srpskih klubova sa ovim arbitrom, budući da je bio "talija" Partizanu 2017. u sudaru sa Jang bojsom u Humskoj (2:1).

Remi u Herningu (1:1) nije pokvario planove Dejanu Stankoviću i njegovim momcima, koji i dalje drže sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u narednu rundu. Sa nova tri boda, sastav iz Ljutice Bogdana bi skoro osigurao prvo mesto, koje donosi direktan plasman u osminu finala, pred završna dva kola (Ludogorec kod kuće, Braga u gostima).

Međutim, nisu zanemarljivi ni statistički parametri u igri za Zvezdu, koji dokazuju da su se crveno-beli poslednjih godina etablirali kao ozbiljan takmac na evrosceni. Prvi niz koji imaju priliku da nastave je onaj koji svedoči o Zvezdinoj nepobedivosti u LE, koji traje još oktobra 2020. i poraza od Hofenhajma (0:2). Od tada je Zvezda u deset duela ima po pet remija i pet pobeda. Tu je i dvomeč sa Milanom u kojem nije izgubila, ali je ispala iz LE zbog ove sezone ukinutog pravila gola u gostima.

NEPOBEDIVOST

C. zvezda - Liberec 5:1

C. zvezda - Gent 2:1
Gent - C. zvezda 0:2
Hofenhajm - C. zvezda 0:0
Liberec - C. zvezda 0:0
C. zvezda - Milan 2:2
Milan - C. zvezda 1:1
C. zvezda - Braga2:1
Ludogorec - C. zvezda 0:1
Midtjiland - C. zvezda 1:1
- Mečevi u LE

Uz sve to, Zvezda je jedan od deset timova (Betis, Ajntraht, Leverkuzen, Galata, Lion, Marselj, Monako, Sosijedad, Vest Hem) u ovoj sezoni LE koji nije poražen. Treći niz koji Zvezda ima šansu i da produži jeste onaj koji se tiče međusobnih duela sa ekipama iz Danske. U duelima sa Lingbijem, Odenzeom i Kopenhagenom i Midtjilandom, nije izgubila (dve pobede, pet remija).

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde u Danskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024