PRODAJU ASOVE ZBOG SRBINA: Gigant "prelomio", Dušan Vlahović mora da dođe po svaku cenu!

Novosti online

02. 11. 2021. u 18:25

DUŠAN Vlahović je i dalje jedna od tema kojom se bave vodeći italijanski mediji.

ПРОДАЈУ АСОВЕ ЗБОГ СРБИНА: Гигант преломио, Душан Влаховић мора да дође по сваку цену!

Tanjug/AP

Naravno, sa pravom jer briljira u poslednje vreme. Majstorije koje je srpski golgeter izvodio na meču Fiorentina - Specija, a dao je čak tri gola, samo su nastavak njegove nestvarne forme u ovoj sezoni. Tačnije, u 2021, jer je u njoj Vlahović oborio nekoliko rekorda.

I, to je više nego dovoljno da ga mnogi već "sele" u novi klub, a najčešće se pominje Juventus. Samo, u torinskom gigantu baš i "ne cvetaju ruže", kada se o finansijama za jedan takav poslovni potez radi.

Sve je počelo da se kotrlja ka selidbi 21-godišnjaka iz kluba iz Firence u tabor "stare dame" kada je srpski centarfor odbio ponudu da potpiše novi ugovor s Fiorentinom (s kojom ima potpisanu saradnju do leta 2023. godine). Dušan Vlahović je, svakako, interesantan i brojnim drugim velikanima, ali "Korijere delo sport" je otkrio da se sebi najbližima poverio kako mu je san da obuče Juventusov dres, pa je i torinski klub krenuo u susret toj želji.

Međutim, cena za našeg golgetera nije baš lako dostupna Juveu, koji, prema pisanju "Tutosporta" mora da proda bar jednog a možda i dva igrača kako bi sebi stvorio mogućnost da dovede pomenuto pojačanje iz Fiorentine.

Tanjug/AP

Dušan Vlahović

O tome "Tutosport", posle pojašnjenjea situacije u kojoj se Vlahović u poslednje vreme nalazi, piše ovako:

"Fiorentina bi tražila oko 60 miliona da bi se odrekla Srbina, ali Juventus bi to mogao da plati samo u nekoliko rata. Pitanje je da li bi 'viola' pristala na to. 

Iznad svega je činjenica da Juve nema novca za trošenje, pa je za ovaj transfer ključni uslov jedna dobra zarada od prodaje igrača. Samo, kada se gledaju Aron Remzi i Veston Mekeni, da li će 'stara dama' uspeti da proda bar jednog od njih?

Što više Velšanin provodi vreme van terena, to će ga biti teže prodati nekome, a Mekenija još uvek procenjuje trener, koji bi možda tek trebalo da se dokaže u pravom svetlu. Ipak, činjenica je da ima veći potencijal od Remzija, pa bi mogao da zaintrigira više kupaca, time možda omogući Juventusu i zaradu od 30 miliona evra", zaključuje Tutosport.

Tanjug/AP

Dušan Vlahović

Podsetimo, u ovoj sezoni, Vlahović je dao osam pogodaka u Seriji A (po jedan Torinu, Udinezeu i Kaljariju, dva Atalanti, a tri Speciji).

Dao je i dva u italijanskom Kupu (oba Kozenci), dok je strelac za Srbiju bio najpre u prijateljskom meču protiv Katara, a onda je u mundijalskim kvalifikacijama zatresao mrežu Luksemburga, za minimalnu pobedu "orlova", te dva puta i Azerbejdžanu, u trijumfu naše nacionalne selekcije od 3:1.

Ukupno, 14 golova na 17 ovosezonskih utakmica.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!