SRPSKO ČUDO: Dušan Vlahović i potezi kojima je upropastio pakleni plan uprave (VIDEO)

D. N.

31. 10. 2021. u 16:01 >> 16:47

DUŠAN Vlahović je odbijanjem da izvede jedanaesterac za Fiorentinu u prethodnom kolu izazvao veliku pažnju u Italiji, ali ovoga puta nije želeo da uradi nešto tako. I, to mu je donelo prevagu u tihom ratu koji se vodi između uprave kluba i njega.

СРПСКО ЧУДО: Душан Влаховић и потези којима је упропастио паклени план управе (ВИДЕО)

FOTO: AP

Podsetimo, minulih sedmica vladalo je prilično nezadovoljstvo navijača Fiorentine nakon što su čelnici "viole" izašli u javnost sa oštrim saopštenjem da srpski reprezentativac ne želi da potpiše novi ugovor. A uradila je to iako on nije u obavezi da produžuje saradnju, a i iako aktuelni sporazum traje još maltene dve godine.


Takvim javnim nastupom čelni ljudi kluba iz Firence "nahuškali" su tifoze na srpskog špica, kog su izviždali prilikom predstavljanja uoči meča 9. kola Serije A sa Kaljarijem. I, to kao da je uzdrmalo našeg reprezentativca: Vlahović je, iznenađujuće za mnoge, rešio da ne šutira penal koji je dosuđen za njegov tim, pri rezultatu 0:0, ali je potom postigao gol istinskom fudbalskom majstorijom.

Sada, protiv Specije, otišao je korak dalje. Zapravo, tri koraka.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Dušan Vlahović

Naime, najbolji način da se u sportu ućutkaju kritičari je da se pobeđuje, a najbolji način da se pridobiju fudbalski navijači je da se golgeterska serija iznova i iznova produžava.

I, Dušan Vlahović je upravo to uradio u nedelju, kada je dao čak tri gola.

Igrala se završnica prvog poluvremena pomenutog meča sa Specijom, naš internacionalac Nikola Milenković je bio u skok-duelu, želeo da glavom ugrozi gol rivala, a jedan od suparničkih fudbalera je tom prilikom visoko podignutom rukom zakačio loptu.

Dosuđen je penal koji je Vlahović rešio da izvede - i to je učinio vrlo precizno:

To preuzimanje odgovornosti, koje je dovelo Fiorentinu do prednosti od 1:0, a nastavilo njegov golgeterski niz (u pitanju je bio njegov šesti gol u prvenstvu) donelo je još nešto:

Apsolutnu podršku svih na stadionu.

Naime, kako je istakao novinar italijanske "Republike" Mateo Dovelini, posle "neumoljivog Vlahovićevog šuta sa bele tačke, Fiorentina je povela šestim prvenstvenim pogotkom Srbina, kome su aplaudirali i kome su se radovali svi na stadionu".

Time je naš golgeter "preoteo" tifoze, koji su opet zdušno uz njega, pa će uprava kluba morati da pronađe drugačiji način da izvrši pritisak na srpskog asa, ne bi li ga nekako privolela da produži saradnju. Da li će to i uspeti... teško je proceniti u ovom trenutku, ali čelnicima "viole" jedan adut je izbijen iz ruke - pritisak navijača na člana "orlova". 

To se videlo i kada je u 62. minutu dao drugi gol, a i u 74. kod trećeg.

Rezervista Odriozola se, pred 2:0, probio po desnom krilu, uposlio Saponaru, a ovaj iz desnog dela kaznenog prosotra odmah vratio loptu unazad, ka mestu odakle se izvode jedanaesterci. Tu ju je prihvatio Vlahović, namestio je levom nogom malo bolje, pa neodbranjivo šutirao za novu radosnu reakciju svih prisutnih na stadionu.

Dvanaest minuta kasnije, Srbin je započeo kontru koja je dovela do njegovog novog gola. Nedugo zatim Bonaventura je "okrenuo" svog čuvara na ivici šesnaesterca, desno od sebe proigrao Kaljehona, ovaj po zemlji vratio loptu u sredinu, a Vlahović je odmah poslao u mrežu. Bilo je to za 3:0, uz euforiju na tribinama i potpuno "preuzimanje" publike iz zagrljaja uprave.

Podsetimo, Dušan Vlahović je u nedavnom intervjuu za "Novosti" istakao da živi svoj fudbalski san, a on bi, i pored svega što trenutno doživljava u Firenci, mogao da se još "uveća" - jer Srbin možda pređe u najbogatiji klub sveta.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna