STANKOVIĆ PRED DUELA ZVEZDA - RADNIČKI: Katai i Pavkov se nisu oporavili, idemo na tri boda bez okolišanja

Novosti online

23. 10. 2021. u 19:57

FUDBALERI Crvene zvezde dočekuju niški Radnički u 14. kolu Superlige Srbije, a Dejan Stanković očekuje novu pobedu crveno-belih.

СТАНКОВИЋ ПРЕД ДУЕЛА ЗВЕЗДА - РАДНИЧКИ: Катаи и Павков се нису опоравили, идемо на три бода без околишања

FOTO: FK Crvena zvezda

Trener šampiona Srbije istakao je da je njegov kolega Radoslav Batak doneo dosta promena u redove "meraklija". Uprkos tome jasno naglašava da Zvezda želi da osvoji tri boda.

- Trener Radničkog je doneo pozitivu u tim, on poznaje Zvezdu, poznaje fudbal. Ali mi kada igramo kod kuće uzdamo se samo u naše snage, uz dužno poštovanje protivnika, gledamo samo sebe, nećemo misliti o lepoti, ići ćemo konrektno i direktno na tri boda bez okolišanja - rekao je Stanković.

Dotakao se još jednom meča sa Midtjilandom (1:1). Žali što njegovi izabranici nisu trijumfovali, pošto su vodili, ali je zadovoljan onim što je video u Danskoj.

- Dosta se već pričalo o tom meču, svi su analizirali sve, ne mogu da se vraćam više na to, trošimo enrgiju. Ne ulazim u sitna crevca, iza nas je pozitivan rezultat, teška utakmica, protiv brzog protivnika, želeli su da pobede kao i mi, nijanse su presudile. Žalim za pobedom, ali ovo je korektan rezultat. Prezadovoljan sam momcima s obzirom na kadrovske probleme, niko nije igrao lose, ali mi je falila neka struktura, nije to kritika, nego eto, moglo je drugačije da se zadrži lopta. Zadovoljan sam, znam šta mi je činiti dalje.

Dejan Stanković: Naš cilj je da ostanemo u Ligi Evrope

Cilj Zvezde se zna - plasman u nokaut fazu Lige Evrope. To neće biti nimalo lako, ali crveno-beli su u odličnoj pozciji.

- Da mi završimo treći, sa vaše strane to bi bio neuspeh. Naš cilj je da idemo u šesnaestinu u Ligu Evrope i to je bio zacrtan cilj. Sigurno je da bi treće mesto bilo okarekterisano kao neuspeh. Možemo da napravimo istorijski rezultat, u podsvesti to znamo. Znam da nam pobeda protiv Miđtilanda obezbeđuje taj cilj dva kola pre kraja. Onda možemo gledati matematiku, koeficijente, ako završiš prvi da ispišeš istoriju posle Barija. Nama je cilj da ostanemo u Ligi Evrope.

Šampion Srbije je došao na istorijsko 39. mesto na UEFA rang listi. Stnaković je na taj rezultat jako ponosan.

- Naš klub napreduje, to nije moja zasluga već celog kluba. Preponosan sam kako se piše o Zvezdi, kako se priča, srce mi je puno. To je jedna veličina, mi smo u službi Zvezde.

Ipak, pred meč sa Radničkim ga muče i dalje kadrovski problemi kojih ima.

- Još se nisu oporavili Katai i Pavkov. Živković se vraća polako, videćemo koliko će igrati. Imamo spremne momke koji mogu da odgovore zahtevu. Moraćemo da sve to namestimo drugačije, bokovi donose dosta prodora, asistencija.

POVREĐENI Pavkov i Katai još uvek nisu spremne/FOTO: FK Crvena zvezda

Za kraj pričao je i o Loiju Doioniju koji je protiv Midtjilanda mogao da bude heroj, ali nije realizovao izglednu priliku u kojoj se našao.

- Došao je na kraju priprema, pa obaveze odmah da tražimo od njega 100 odsto učinak, a spreman je 50 odsto. Povreda, neko je dobio priliku pre njega. Odigra malo dobro, pa opet povreda. Bila je i korona tu, nismo znali da li je zaražen i morao je da odmara. Nije povezao dve-tri nedelje konstantnog treninga. Da je trebalo da da gol u Danskoj - da trebalo je. Ali, ne može jedna lopta da oceni njegov kvalitet. Napadač je posebna sorta i kada mu se otvori, to onda samo krene. Videćemo za dalje, nemam nikakvu primedbu - zaključio je Stanković.

Utakmica Crvena zvezda - Radnički na programu je sutra od 18.45.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde u Danskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOJEVIĆ PRED DERBI: Stvorila se slika da kad neko uzme titulu, a ne pobedi derbi, nije bolji