"TSC MOŽE DA NAS POBEDI, ALI...": Stanojević: Partizan se bori za titulu, nema razloga da budemo poljuljani

Novosti online

23. 10. 2021. u 15:20

FUDBALERI Partizana nakon poraza od Genta (1:0) u Ligi konferencija nastavljaju sa takmičenjem u Superligi Srbije. Crno-beli gostuju TSC-u, a očekivanja od tog meča izneo je trener Aleksandar Stanojevića.

ТСЦ МОЖЕ ДА НАС ПОБЕДИ, АЛИ...: Станојевић: Партизан се бори за титулу, нема разлога да будемо пољуљани

FOTO: FK Partizan

Strateg kluba iz Humske ne vidi zabrinutost kada je u pitanju igra njegovog tima.

- Imamo gol-razliku 36:3. Ne znam kada je poslednji put Partizan imao takvu. Nemamo problem nikakav! Primili smo jedan gol u grupi Lige Konferencije, izgubili jednu utakmicu, koja je mogla da se završi nerešeno. Igrali smo protiv ekipe koja nam nije dozvolila da iskažemo svoje kvalitete - rekao je Stanojević.

Potom se osvrnuo i na prethodna dva meča u prvenstvu protiv Napretka (1:0) i Radnika (2:0).

- Protiv Radnika smo imali 27 udaraca na gol, a oni nas nisu ugrozili nijednom. Da smo pobedili 2:0, a oni pogađali prečku i stativu, onda bih rekao "da, imamo problem". Napredak je bio u dobrom momentu, a isto nije uputio šut ka našem golu. Može TSC da nas pobedi, jer nije normalno da dobijete sve utakmice, ali za nas sve osim trijumfa u Topoli je neuspeh. Zato nema razloga da budemo poljuljani. Nemamo problem. Sa punim samopouzdanjem, sa energijom se borimo za titulu.

Meč na novoj "TSC areni" Partizan čeka u gotovo najjačem sastavu.

- Po ustaljenom receptu, biće trojica-četvorica novih igrača. Svi su zdravi osim Markovića, koji je pod znakom pitanja. Jović se vratio u konkurenciju. Videćemo do utakmice kako se ko oseća, imamo neku ideju. Verujem u sve igrače, svi oni su nam doneli ovaj rezultat, dobar rezultat. Znamo koliko nam ova utakmica znači, biće teška, ali tako se i spremamo.

Rikardo Gomeš na utakmici protiv Genta/FOTO: M. Vukadinović

Ekipa iz Bačke Topole je pre nekoliko dana smenila trenera. Na klupi ovog kluba više ne sedi Mladen Krstajić.

- TSC je igrao izvanredno, bili su dominantni u svakoj utakmici, igrali su dosta dobro, samo ih nisu pratili rezultati. Četvrti su na tabeli, ne bih ulazio u njihove razloge... Isti su to igrači, opasni u tranziciji, u prekidu. Ispratili smo sve i dobro smo se pripremili.

Aleksandar Stanojević: Nisam odavno video stranca da je timski igrač kao Rikardo

Mnogi su utiska da Rikardo Gomeš pored sjajnog golgeterskog učinka pokazuje i drugug negativnu stranu - sebičnost. Ipak, Stanojević ne misli tako.

- Slažem se da to tako deluje sa strane. Rikardo je izuzetan timski igrač. Bori se za tim, gine, igra pod injekcijama. Nisam odavno video stranca koji je takav timski igrač. On kada bi mogao da izdribla igrača ili da iz prve asistira i još daje toliko golova, ne bi bio ovde sa nama. Rikardo to vidi, zna, radimo na tome, ali centarfor u 16 metara ne vidi nikog, samo želi da šutne, da postigne gol.

Potom je otkrio i da je malo falilo da sjajni napadač propusti meč sa Gentom.

- On ima problem sa kolenom, dan pred utakmicu je bilo pitanje da li će igrati, osetio je strahovit bol. Ali, to nije razlog zašto nije odigrao loptu Nathu ili zašto nije dobio duel. Sad nije umoran, imao je šest dana. Bio je umoran pre pauze.

Pohvale za nastup protiv Belgijana dobio je mladi golman Aleksandar Popović koji je u nekoliko navrata spasao Partizan.

- Za njega smo imali ponudu pre nekoliko meseci, ali je klub odbio. On je golman koji se razvija, dobro brani, sigurno deluje. Konstantno se dokazuje i uliva sigurnost svima. Ne pamtim kada je Partizan imao tako mlado golmana, još od Ivice Kralja, a još je izdanak naše škole. Verujem da će jednog dana biti u ligi Petice.

Bio je zadovoljan izdanjem još trojice igrača u meču protiv Genta.

- Za mene su Saničanin, Vujačić i Zdjelar bili iznad ekipe. Golman Popović i njih trojica su bili na visini zadatka, rešili su neke teške situacije, uspeli da se izbore sa protivničkim igračima - zaključio je Stanojević.

Utakmica TSC - Partizan igra se sutra od 13.30.

BONUS VIDEO: Detalj izvan stadiona Partizana

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba