STANKOVIĆ SVE BLIŽI JUBILEJU: Strateg Crvene zvezde će do kraja grupne faze LE doći do 20. meča u Evropi kao trener

Z. Ć.

21. 10. 2021. u 19:22

CRVENA zvezda sa Dejanom Stankovićem blizu je evropskog proleća.

СТАНКОВИЋ СВЕ БЛИЖИ ЈУБИЛЕЈУ:  Стратег Црвене звезде ће до краја групне фазе ЛЕ доћи до 20. меча у Европи као тренер

Dejan Stanković i Kanga Foto M. Vukadinović

Utakmica sa Midtjilandom, koju možete pratiti u tekstualnom prenosu na portalu "Novosti", je 19. međunarodna od kada je Deki u decembru 2019. seo na klupu crveno-belih.

Ono što je zanimljivo, Stanković bi već stigao do 20. evro meča, ali mu zvanična statistika ne priznaje dve utakmice koje nije vodio zbog kazne, a to su trijumfi protiv Libereca (5:1) i Genta (2:1). Ne računajući te mečeve, Mister je do sada zabeležio devet trijumfa, pet remija i četiri poraza.

U kvalifikacijama za LŠ bilans je 3-3-1, u kvalifikacijama za LE ostvarene su sve tri pobede, a u Ligi Evrope 3-4-1, jedini neuspeh u ovom takmičenju bio je poraz od Hofenhajma (2:0), prošle sezone, u prvom kolu.

To su brojke, Zvezdinim navijačima sigurno mnogo više znači što njihov tim igra zapaženu ulogu i stalno napreduje. Kao najveća trenerska dostignuća ubrajaju se dva remija sa Milanom, posebno je drag i poslednji trijumf nad dužnikom Ludogorecom u Razgradu, ostvaren bez petorice najvažnijih igrača. Najbolniji su bili porazi od Omonije, na penale i od Šerifa u baražu za LŠ.

Iako u poslednje dve godine nije uspeo da se domogne Lige šampiona, kao njegov prethodnik Vladan Milojević, sve što je do sada urađeno u tom periodu može da se oceni visokom ocenom. Pod Stankovićevom palicom, naš najtrofejniji klub drugu sezonu zaredom igra u Ligi Evrope i na najboljem je putu da još jednom prezimi. Ukoliko osvoji prvo mesto u grupi, garantovana mu je osmina finala, kao drugom sleduje mu šesnaestina, dok treća pozicija vodi u Ligu konferencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju