O "SLUČAJU VLAHOVIĆ" Predsednik Fiorentine Komiso tvrdi: "Dušan traži previše"

Novosti online

16. 10. 2021. u 20:29

JEDNOSTAVNO, nešto mora da se promeni u fudbalu, jer su klubovi postali nemoćni pred zahtevima igrača i posebno menadžera.

О СЛУЧАЈУ ВЛАХОВИЋ Председник Фиорентине Комисо тврди: Душан тражи превише

FOTO: AP/EPA

To su reči predsednika Fiorentine Roka Komisa, pošto je sjajni srpski fudbaler Dušan Vlahović odbio novi ugovor.

- Mi smo mu dali sve, da bude glavni napadač tima, lider, nudimo mu najveći ugovor, a on sada traži mnogo veću platu i meni to nije normalno. Nikad još nisam sreo igrača da traži smanjenje ugovora, jer je igrao loše - izjavio je Komiso na samitu o sportu.

Prema pisanju italijanskih medija, Vlahoviću je ponuđeno sedam miliona evra po sezoni, čime bi postao najplaćeniji igrač u istoriji Fiorentine, ali do sporazuma nije došlo.

Važeća saradnja ističe 2023, ali sve su prilike da će biti ranije prekinuta, budući da su mnogobrojni evropski velikani stali u red za našeg golgetera. Srpski reprezentativac je član ljubičastih od 2018. godine i za to vreme je na 92 utakmice 35 puta bio strelac.

- Ne mogu da se potpisuju petogodišnji ugovori, kada već posle dve-tri godine igračima porastu apetiti i traže da odu - naglasio je Komiso.

- Ne bismo smeli više da dopustimo da fudbaleri odlaze, samo što su se jedne sezone razigrali.

Prvom čoveku kluba iz Firence smeta i raspodela novca prilikom transfera:

- Menadžeri uzimaju ogromne provizije, i to nema nikakvog smisla. U Americi toga nema, tamo se novac samo prebacuje iz kluba u klub.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)