FRANCUSKA JE NOVI ŠAMPION LIGE NACIJA: "Trikolori" posle preokreta pobedili Španiju, publika videla majstoriju Benzeme (VIDEO)

Č. V.

10. 10. 2021. u 22:40

FRANCUSKA je osvojila Ligu nacija i skinula Portugal sa trona. "Trikolori" su u finalu odigranom u Milanu pobedili Španiju sa 2:1.

ФРАНЦУСКА ЈЕ НОВИ ШАМПИОН ЛИГЕ НАЦИЈА: Триколори после преокрета победили Шпанију, публика видела мајсторију Бенземе (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Sjajan meč odigran je na "San Siru", a publika je imala priliku da vidi tri gola i pravu majstoriju Karima Benzeme, strelaca prvog gola za svoju selekciju.

Prvih sat vremena bilo je nezanimljivo, a onda su usledila uraganska dva minuta koja su pokazala zašto je fudbal interesantan i nepredvidljiv.

Igrao se 64. minut kada je Mikel Ojarzabal iskoristio dodavanje Serhija Busketsa i odličnim udarcem iskosa sa leve strane matirao Uga Lorisa.

Samo dva minuta kasnije usledila je majstorija Karima Benzeme. Primio je loptu na levoj strani, uneo je u sredinu i strašnim udarcem pogodio gornji desni ugao gola koji je čuvao Unai Simon.

Dalo je to krila Francuskoj. Na scenu je stupio Kilijan Mbape. Dobio je loptu u prostor od Tea Ernandeza, izašao oči u oči sa čuvarom mreže Španije i levom nogom postigao gol za veliko slavlje "trikolora".

U finišu susreta "furija" je propustila dve velike prilike. Najpre preko Ojarzabala, a onda i Jeremi Pina u nadoknadi vremena. Oba puta je fantastično intervenisao Loris.

Francuska je pokazala da je kralj preokreta. U polufinalu je pobedila Belgiju sa 3:2, posle dva gola minusa, a danas je takođe prva primila gol.

Na kraju Didije Dešan može da bude srećan. Nakon osvajanja Svetskog prvenstva uspeo je da "trikolore" dovede i do trona Lige nacija.

Podsetimo, treće mesto pripalo je Italiji koja je bila bolja od Belgije.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024