DATUNAŠVILI JE SVETSKI PRVAK: Srpski rvač pobedio Belorusa u finalu u Oslu

Novosti online

10. 10. 2021. u 20:16

KAKVA godina za Zuraba Datunašvilija! Srpski rvač gruzijskog porekla je u finalu SP u norveškom Oslu u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom pobedio Belorusa Maskeviča sa impresivnih 9:1 čime je nastavio trofejnu nisku srpskog borilačkog sporta u ovoj godini.

ДАТУНАШВИЛИ ЈЕ СВЕТСКИ ПРВАК: Српски рвач победио Белоруса у финалу у Ослу

FOTO: Tanjug

Ovom medaljom, jubilarnom 100. u istoriji srpskog rvanja na najvećim takmičenjima, Datunašvili je na najlepši način spustio zavesu na uspešnu 2021. godinu u kojoj je prvo u martu u Varšavi postao prvak Evrope da bi na Letnjim OI u Tokiju osvojio bronzanu medalju. 

U norveškoj prestonici je do finalne borbe stigao pobedama protiv Rusa Milada Alirzaeva 4:3, Gruzijca Lašu Gobadzea sa 2:1, dok je u polufinalu bio bolji od Rajbeka Bisultanova rezultatom 5:1. 

Gruzijac se od 2020. takmiči za našu zastavu nakon što je zbog skandala koji je nastao prilikom finalne borbe domaćeg šampionata u kojoj ga je predsednik gruzijskog saveza metalnom šipkom udario u glavu napustio državu. 

BONUS VIDEO: Doček bronzanog rvača Zuraba Datunašvilija uz pesmu

 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!