A HRVATIMA - SMEŠNO Šaćiri davao intervju u jakni tzv. OVK, a reakcije u našem komšiluku...

Novosti online

10. 10. 2021. u 14:00

ĐERDAN Šaćiri je ponovo akter jednog skandala, ovoga puta na temu terorističke organizacije, tzv. . Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), a to nije prošlo nezapaženo ni u Hrvatskoj.

А ХРВАТИМА - СМЕШНО Шаћири давао интервју у јакни тзв. ОВК, а реакције у нашем комшилуку...

Screenshot / 20min.ch

Podsetimo, posle kvalifikacionog trijumfa Švajcarske nad Severnom Irskom, Šaćiri je stao pred TV kamere i potom mu je jedan čovek prekrio jaknom na kome se nalazi amblem sa slovima "UČK", što je na albanskom skraćenica za pomenutu tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova.

O tome su javnost izvestili i pojedini hrvatski mediji, pa je tako "Dnevnik" odabrao naslov: "Skandal u prenosu: Šaćiri se prvo nasmejao kad je vidio grb, ali i odmah skinuo jaknu", a u tekstu se navodi sledeće:

Screenshot / 20min.ch

Đerdan Šaćiri

"Dok se u Severnoj Irskoj nakon utakmice protiv Švajcarske najviše priča o isključenju njihovog igrača u pomalo bizarnoj situaciji, Švajcarci su se osim slavljenja pobede dotaknuli i događaja koji se zbio nakon same utakmice.

Đerdan Šaćiri je davao izjavu, a u prenos je došetao muškarac te ga ogrnuo jaknom. Šaćiri je bio iznenađen, a kad je video grb na jakni samo se nasmejao. Ipak, videlo se kako mu ova situacija nije ugodna te je odmah skinuo jaknu i nastavio intervju.

Na jakni se nalazio grb UČK ili OVK, Oslobodilačke vojske Kosova, oružane grupe koja se krajem 90-ih borila za nezavisnost Kosova protiv srpskih vlasti u tadašnjoj SR Jugoslaviji. Švajcarski mediji pitaju se gde je bilo obezbeđenje i kako je moguće da se neko tako može došetati i prići švajcarskom reprezentativcu rođenom na Kosovu".

Screenshot / 20min.ch

Đerdan Šaćiri

Sa druge strane, hrvatski portal Indeks za naslov je odabrao reči: "Šaćiri davao intervju ogrnut jaknom Oslobodilačke vojske Kosova, u Srbiji besni", a u tekstu se navodi sledeće:

Albanac u švajcarskoj reprezentaciji Đerdan Šaćiri ponovo se našao u središtu pažnje zbog intervjua nakon utakmice sa Severnom Irskom, koju je Švajcarska dobila sa 2:0.

Šaćiriju je usred davanja izjave pred kamerama prišao nepoznati muškarac i ogrnuo ga jaknom na kojoj su jasno istaknuta obeležja Oslobodilačke vojske Kosova. Fudbaler je na 'prvu loptu' bio zbunjen, ali kada je shvatio o čemu se radi nasmejao se i ipak skinuo jaknu.

Mediji u Švajcarskoj nisu oduševljeni ovakvim potezom, ali još su ogorčeniji srpski mediji", navodi pomenuti hrvatski portal, koji je potom izređao brojne naslove ovdašnjih glasila, apostrofirajući to da Srbi traže da reaguju FIFA i UEFA, ali oni, eto, ćute.

Screenshot / 20min.ch

Đerdan Šaćiri

Podsetimo, Šaćiri je poznat kao fudbaler koji godinama promoviše terorizam OVK, a zbog straha od navijača Crvene zvezde trener Liverpula Jirgen Klop ga pre tri goidine nije doveo u Beograd kada su Crveni gostovali na "Marakani" u Ligi šampiona.

Đerdan Šaćiri je sa saigračem iz reprezentacije Granitom Džakom slavio trijumf Švajcarske protiv Srbije na Mundijalu u Rusiji tako što su obojica pokazivali simbol dvoglavog orla ispred grudi - simbol onih koji podržavaju ideju stvaranja tzv. "Velike Albanije" koja, pored delova Srbije, podrazumeva i pojedine teritorije Grčke, Crne Gore i Severne Makedonije.

Oni su kažnjeni od FIFA sa po 10.000 evra, a švajcarskoj javnosti su se izvinili zbog učinjenog.


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna