SRPSKOG DŽELATA STIGLA KAZNA: Brih bez FIFA znaka posle 14 godina

Novosti online

07. 10. 2021. u 13:08

NEMAČKI sudija Feliks Brih neće više biti akter međunarodnih utakmica. Izostao je sa predloga liste nemačkog saveza za narednu sezonu i s prvim danom 2022. godine ostaće i zvanično bez FIFA znaka.

СРПСКОГ ЏЕЛАТА СТИГЛА КАЗНА: Брих без ФИФА знака после 14 година

FOTO: AP

Iza Feliksa Briha je velika sudijska karijera i za ljubitelje fudbala u Srbiji neprebolna rana na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

Načinio je veliku grešku i propustio da dosudi jedanaesterac nad Aleksandrom Mitrovićem, u duelu sa Švajcarskom, pri rezultatu 1:1.

FIFA je priznala grešku sudije, poslala Briha odmah posle analiza (ne)spornih detalja kući u Nemačku. Kasnije, na jednom od uticajnih sudijskih blogova pojavio se i audio-snimak komunikacije službenih lica sa utakmice u Kaljiningradu.

U tom 84. minutu, kako je utvrđeno, dvojac iz VAR sobe, Feliks Cvajer - Bastijan Dankert, nije ni signalizirao Brihu da pogleda situaciju, jer nije bilo uslova za „čistu i jasnu intervenciju“. Švajcarci su u poslednjim minutima stigli do pobedonosnog gola za 2:1.

Brih je 14 godina bio internacionalac, sa 65 utakmica u Ligi šampiona i čak odsuđenim finalom 2017. godine. Pored toga, delio je pravdu i u finalu Lige Evrope 2014. godine. 

U Bundesligi je bio glavni sudija 303 puta u poslednjih 17 godina. 

Nije Feliks Brih jedini Nemac koji neće biti na listi Fudbalskog saveza Nemačke od 2022. godine, budući da je sa nje sklonjen i Marko Fric, a njih dvojicu će zameniti Sven Jablonski i Danijel Šlager. 


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)