GENERALNI DIREKTOR ZVEZDE ZAVIDI HRVATIMA: Dinamo proda igrača za 15 miliona, a mi za pet

Novosti online

07. 10. 2021. u 10:09

GENERALNI direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je uporedio situaciju u srpskom i hrvatskom fudbalu.

ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ЗВЕЗДЕ ЗАВИДИ ХРВАТИМА: Динамо прода играча за 15 милиона, а ми за пет

Foto: AP

- Nisam zadovoljan srpskim fudbalom, mi pričamo da će plasman u Katar biti veliki uspeh. Generalno mi se to ne sviđa, bez obzira na to ko sada vodi Savez - počeo je Zvezdan Terzić.

Nastavio je prvi čovek Zvezde u istom dahu da priča o stanju u dve susedne države.

- Mi slavimo odlazak na Svetsko prvenstvo, a Hrvati slave što su vicešampioni sveta? Oni nikada nisu propustili veliko takmičenje. Hrvatska koja je manja od nas. Standardi i ciljevi nisu dobri. Ne možemo mi da slavimo odlazak na Svetsko prvenstvo, a Hrvatima je to normalno. Njima je normalno da igraju polufinale i finale. Moramo da razmislimo, neke stvari dugoročno ne funkcionišu dobro u srpskom fudbalu. Da li je to infrastruktura, treneri...

Terzić se osvrnuo i na slučaj Dinamo Zagreba i njihovog poslovanja na tržištu transfera.

- Meni iz ugla Crvene zvezde smeta što Dinamo proda igrače za 15.000.000 evra, a Zvezda za 5.000.000 evra. Imamo opravdanje jer su oni Evropska unija i njihovi igrači nisu stranci, a naši jesu, a nisu toliko bolji od njihovih. Ali oni su vicešampioni sveta, a mi ne možemo da odemo na Svetsko prvenstvo.

FOTO: M. Vukadinović

 

Na kraju, Terzić je rekao da ostali srpski klubovi ne bi trebalo da se kriju iza Crvene zvezde.

- Mora neko strateški da se pozabavi time da igramo na velikim takmičenjima i da naši igrači igraju u velikim klubovima. Naših igrača nema. To su neke stvari koje mi se ne sviđaju, ne mogu Zvezda i Partizan da pobeđuju sa po 5:0. Nemoj da se srpski klubovi kriju iza Crvene zvezde. UEFA nagrađuje te lige zbog uspeha klubova koji igraju LŠ i LE - 10 miliona evra je UEFA distribuirala klubovima kao nagradu zbog uspeha Crvene zvezde. Svi klubovi Superlige mogu da dobiju deo tog novca. Zvezda je motor srpskog fudbala, a to se relativizuje i stavljaju se u isti koš Crvena zvezda i Partizan - zaključio je Zvezdan Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)