LUDNICA U PREMIJER LIGI Spektakularan derbi Liverula i Sitija zbog kog slavi - Čelsi

Novosti online

03. 10. 2021. u 19:30

Fudbaleri Liverpula i Mančester sitija su u velikom derbiju 7. kola Premijer lige podelili plen, a posle spektakularnog drugog poluvremena, kada su i postignuta sva četiri pogotka (2:2), epilogu se najviše radovao Čelsi koji je savladao ekipu Sautemptona sa 3:1 i izbio na čelo tabele.

ЛУДНИЦА У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ Спектакуларан дерби Ливерула и Ситија због ког слави - Челси

EPA/EFE

Navijači na Enfildu su u priličnoj neverici gledali uvodni deo meča, jer se dogodilo ono što im je bilo skoro nezamislivo: za prvih 45 minuta Liverpul je uputio samo jedan jedini udarac. I to neprecizan.

To na svom terenu Crveni nisu doživeli od januara 2017. i utakmice sa Čelsijem, dok je jalova terenska inicijativa (55% vremena s loptom u posedu) samo pogoršavala opštu sliku igre domaćih.

Ekipa Pepa Gvardiole je, sa druge strane, bila daleko konkretnija, sedam stvorenih šansi u prvom segmentu derbija to dovoljno svedoče, no samo jednom je lopta išla u okvir Liverpulovog gola, ne i dovoljno precizno i snažno da bi se početni rezultat promenio.

FOTO: EPA

Mohamed Salah

A posle predaha, potpuno drugačija slika na terenu čuvenog stadiona. Tim Jirgena Klopa je pojednostavio svoje akcije, a majstori kojima raspolaže nemački stručnjak pokazali su kako su ne tako davno stigli i do evropske titule.

Najbolje se to videlo u 59. minutu, kada su domaćini osvojili loptu na desnom delu terena i odmah je prosledili po tom krilu Mohamedu Salahu. Egipćanin se najpre oslobodio jednog čuvara, zbunio i sledećeg kada je krenuo ka sredini, a "ukrštanje" je izveo Sadio Mane, pobegavši odbrani iz centralnog dela u desnu stranu, gde je asistenciju Salaha iskoristio da s loptom pred sobom napravi nekoliko koraka, pa onda niskim udarcem savladao Edersona.

Iako su se "građani" vratili u život deset minuta kasnije, kada je Gabrijel Žezuz asistirao engleskom reprezentativcu Filu Fodenu za izjednačenje udarcem iskosa s leve strane u dalji ugao, navijači Crvenih su se nedugo zatim ponovo radovali.

Ponovo zbog Salaha.

Egipatski as je dobio loptu na desnom krilu, a iako okružen trojicom, nije ustuknuo: prošao ih je jednim potezom, potom u kaznenom prostoru prevario Laportea, pa vratio prednost domaćinu.

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill/POOL

Fil Foden i Kevin de Brujne

Nisu se pristalice domaćih ni vratile na svoje mesto, a rezultat je ponovo bio nerešen: igrao se 81. minut kada je posle akcija Sitija po levoj strani lopta odbijena na rub kaznenog prostora, odakle ju je ka golu uputio Kevin de Brujne. Ona je na svom putu zakačila Matipa, promenila putanju taman toliko da zbuni golmana Alisona, čime je postavljen konačan rezultat.

Čelsi je pomenutom pobedom stigao do 16 bodova, a najbliži pratioci su mu upravo akteri derbija na "Enfildu" - Liverpul ima 15, a Mančester siti 14, koliko imaju i Mančester junajted, Everton i Brajton.


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest