SELEKTOR SAOPŠTIO SPISAK I HVALIO VEČITE: "Raduje me što nema nameštanja"

N. ILjUKIĆ

01. 10. 2021. u 20:38

SVEGA i svačega se selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković nagledao u poslednjih nekoliko meseci.

СЕЛЕКТОР САОПШТИО СПИСАК И ХВАЛИО ВЕЧИТЕ: Радује ме што нема намештања

FOTO: AP/Tanjug

Od dobrih i loših utakmica, dobrih poteza svog tima, loših sudijskih odluka, praznih, pa popunjenih tribina. U petak je "čak" drugi put video srpske novinare na istom mestu, u isto vreme kako bi im podelio spisak kandidata za dva predstojeća meča kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

- Vidim da je Mitrović dao tri gola Svonsiju. To je sjajno za njega i njegovu statistiku u Fulamu, ali to nije ništa ukoliko nešto slično ne uradi i za Srbiju u dve predstojeće utakmice. Isto važi i za Vlahovića - direktan je Stojković.

Srbija će 9. oktobra na Luksemburg, a tri dana kasnije u Begradu dočekuje Azerbejdžan.

- Danas u fudbalu više nema malih i nebitnih. Videli ste da i jedan Šerif može usred Madrida da dobije Real - daje Stojković plastične dokaze o tome šta "orlove" čeka u sledeće dve utakmice.

Baš je dobro što je selektor pomenuo Šerif. Pobedonosni gol na meču sa Realom u 90. minutu postigao je Sebastijan Til, reprezentativac Luksemburga, koji je sličan projektil onom u Madridu poslao i u Rajkovićevu mrežu pre skoro mesec dana kada je u 77. minutu smanjio na 2:1 protiv Srbije.

- Upravo na tog Tila i šuteve sa distance smo moj stručni štab i ja obraćali pažnju pre meča u Beogradu. Taj gol protiv nas i onaj protiv Reala su valjda dovoljna upozorenja za našu odbranu - dodaje Stojković.

Ako osvoji šest bodova u naredna dva meča, Srbija će sa Portugalijom 14. novembra u Lisabonu da igra najvažniju utakmicu u poslednjih nekoliko godina.

- Sve govori da će to da bude jedno lepo i veliko finale za nas. Ali, da ipak mi prvo rešimo u našu korist sledeće dve utakmice!

Na spisku nema igrača iz Superlige Srbije.

- Kada zasluže, biće na spisku. Raduje me što sam nedavno video veoma dobar derbi i što su se treneri Stanojević i Stanković opredelili za napadačke taktike. Možda je to bio i najbolji derbi u poslednjih deset godina. Drago mi je i što nema više nameštaljki u domaćem fudbalu, sumnjivih mečeva, što više ne čitamo dosadna saopštenja i što je suđenje sjajno - zadovoljan je Stojković. 

NACIONALNI STADION DO 2025!

VIDEO je Stojković u utorak na delu PSŽ i Siti. I to na sličnom stadionu kakav Srbija odavno zaslužuje.

- Moderan fudbalski stadion u Srbiji više nije čak ni potreba, već jedna naša velika obaveza. Posle razgovora sa određenim ljudima sam dobio uveravanja da ćemo dobiti objekat 2024, najkasnije 2025. godine. Osim toga, FSS će graditi potpuno novu zgradu za svoj administrativni centar - potvrdio je Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)