RONALDO PIŠE ISTORIJU: "Zbog ovoga sam došao, znao sam da ću ga dati"

Novosti online

30. 09. 2021. u 22:15

BIO je "nevidljiv" do sudijske nadoknade, a onda je u poslednjim sekundama rešio meč i izazvao ekstazu na "Old Trafordu".

РОНАЛДО ПИШЕ ИСТОРИЈУ: Због овога сам дошао, знао сам да ћу га дати

FOTO: EPA

Kristijano Ronaldo je i u 36. godini igrač oko koga se sve vrti, to je pokazao i pobedonosnim golom protiv Viljareala (2:1), mnogo važnim za klub.

Mančester junajted se mučio, nije zaslužio pobedu. Bliži su joj po igri i prilikama bili gosti iz Španije. Posle razočaravajućeg poraza od Jang bojsa, "đavolima" bi bod u drugom kolu LŠ značio skoro kao poraz, kriza zbog loših rezultata sigurno bi se rasplamsala. I onda se "niotkuda" pojavi Ronaldo, postigne gol u 90+5. minutu i čarobnim štapićem sive oblake nad Junajtedovim nebom oboji u ružičaste. Ovakvi golovi mogu da prelome sezonu i odvedu je na najbolji put. Sigurno je toga svestan i trener Ole Gunar Solskjer, kome je pogodak Portugalca "produžio život" na klupi engleskog velikana.

- Ronaldo je mnogo puta u karijeri radio baš ovakve stvari, pogađao kada je najvažnije. Videli ste kakav je bio protiv Republike Irske pre nekoliko nedelja u dresu Portugalije - nije iskoristio penal na startu utakmice, niti je imao mnogo kontakta s loptom do kraja, a onda je u završnici dva puta pogodio glavom i preokrenuo rezultat. Kao da je stvoren za to. Ima izuzetno snažan mentaltet. I protiv Viljareala je ostao u utakmici, sve vreme bio fokusiran, čekao je jednu jedinu šansu i dočekao je. Poput pravog centarfora, ostao je smiren kad mu se ukaže takva prilika. Sjajan je pred golom i ima izvanredan uticaj na publiku, saigrače, sve u klubu - hvalio je Solskjer svoga spasioca.

Pošto su pomenuti Irci, mi se dobro sećamo i onog nepriznatog pogotka protiv Srbije, u samom finišu na "Marakani". Bolje ga je ne pominjati ni Ronaldu, koji je potapanjem "žute podmornice" upisao peti gol na pet mečeva ove sezone u Junajtedu.

- Zbog ovoga sam se vratio. Pisao sam istoriju Mančestera i želim da to uradim opet, ne samo zbog sebe, već da bih pomogao ekipi. Da nismo ostvarili trijumf protiv Viljareala, čekao bi nas mnogo težak put do plasmana u nokaut-fazu. Sad je sve moguće, sve je otvoreno i verujemo da ćemo biti još bolji - smatra Ronaldo.

Engleskim medijima bila je zanimljiva SMS poruka koju je Portugalac poslao bivšem saigraču Riju Ferdinandu: "Nisam igrao  dobro, ali sam znao da ću ga dati".

- Poruka je potvrda koliko ima samopouzdanje, mentalnu snagu. Čitava ekipa se hrani time. Slažem se da izdanje Junajteda nije bilo sjajno, ali kad vam je potreban gol, onda će se Kristijano pojaviti. I daće ga. Njegov učinak govori sam za sebe. On je igrač za velike utakmice - Ferdinand je slikovito opisao Ronaldov značaj u timu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!