BARSA U AGONIJI: Benfika pregazila Katalonce, Ronaldo u nadoknadi doneo pobedu Junajtedu (VIDEO)

Č. V.

29. 09. 2021. u 22:58

DVA kola, dva poraza, nula bodova, nijedan dat i šest primljenih golova. Ovo je učinak Barselone nakon prvih rundi Lige šampiona.

БАРСА У АГОНИЈИ: Бенфика прегазила Каталонце, Роналдо у надокнади донео победу Јунајтеду (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Od početka sezone se videlo da ovo neće biti dobra sezona za Katalonce. Sve je počelo odlaskom Lionela Mesija.

Ako je poraz od Bajrena (3:0) u prvom kolu bio očekiivan, niko nije mogao da veruje da će Benfika da slavi sa identičnim rezultatom, bez obzira na to što se meč igrao na "La Lužu".

Teški dani su pred španskim gigantom. Ronaldu Kumanu se odavno drma klupa, a ovo samo može da ubrza njegov odlazak sa klupe Barselone, a ako se još zna da je naredni meč u La Ligi sa šampionom Atletiko Madridom nikome ko voli klub sa "Kamp Noua" nije prijatno.

Samo tri minuta je bilo potrebno Darvinu Njunjezu da dovede lisabonske "orlove" do vođstva. Imali su gosti par prilika da do odlaska na odmor izjednače, ali nisu bili precizni.

Drugo poluvreme bilo je još gore po Barselonu. Najpre je u 69. minutu prednost povećao Rafa Silva, da bi konačan ishod postavio Njunjez koji je drugi gol na utakmici postigao sa bele tačke.

Treba reći i da je u 87. minutu Erik Garija zaradio drugi žuti karton, pa je malo pre kraja utakmice morao u svlačionicu.

Barselona posle dva kola nema nijedan bod. Benfika je druga sa četiri boda, dok je lider Bajern sa maksimalnih šest. Na trećem mestu je Dinamo Kijev sa jendim bodom.

Kakva noć u Mančesteru. Kristijano Ronaldo je u večeri rekorda uspeo da digne na noge "Old Traford" i u petom minutu nadoknade donese pobedu Junajtedu protiv Viljareala (2:1).

HEROJ Kristijano Ronaldo doneo pobedu Junajtedu/Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Slutilo je na još jedan debakl "crvenih đavola". Još jednu ne baš dobru partiju pružili su izabranici Olea Gunara Solskjera, ali spasilac je bio Portugalac i doneo je prvi trijumf svom timu u ovoj sezoni Lige šampiona.

Nakon prvih 45 minuta u kojima nije bilo golova u drugom poluvremenu viđena su sva tri. Pako Alkaser je iskoristio sjajan centaršut Danjume i u 53. minutu savladao Davida de Heu.

Nedugo potom usledio je remek-delo Aleksa Telesa. Uigranu akciju iz prekida odigrali su domaći. Bruno Fernandeš je iz slobodnog udarca poslao loptu na ivicu kaznenog prostora odakle je Brazilac iz prve tukao i doneo izjednačenje svom timu.

Kada je sve išlo ka tome da se meč završi 1:1 na scenu stupa Ronaldo. Rezervista Fred je centrirao sa leve strane, Kristijano odložio do Lingarda, ovaj vratio Portugalcu koji iz nimalo lake pozicije donosi pobedu Junajtedu i izaziva ogromnu radost nivijačina na "teatru snova".

"Crveni đavoli" su sada treći na tabeli sa tri boda koliko ima i drugopolasirali Jang Bojs. Prva je Atalanta sa četiri, a Viljareal ima jedan.

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO

SREDA

Atalanta - Jang Bojs 1:0 (0:0)

(Pesina 68)
Zenit - Malme 4:0 (1:0)
(Klaudinjo 9, Kuzjajev 49, Sutormin 80, Vendel 90+4)
Bajern - Dinamo Kijev 5:0 (2:0)
(Levandovski 12 pen, 27, Gnabri 68, Sane 74, Čupo-Moting 87)
Benfika - Barselona 3:0 (1:0)
(Njunjez 3, 79 pen, R. Silva 69)
Juventus - Čelsi 1:0 (0:0)
(Kijeza 46)
Mančester j. - Viljareal 2:1 (0:0)
(Teles 60, Ronaldo 90+5 - Alkaser 53)
Salcburg - Lil 2:1 (1:0)
(Adejemi 35 pen, 53 pen - Jilmaz 62)
Volfsburg - Sevilja 1:1 (0:0)
(Štefen 48 - Rakitić 87 pen)

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024