ZVEZDAN TERZIĆ: "Ono što je Zvezda uradila za ovih sedam godina, to će se izučavati na fakultetima"

Novosti online

22. 09. 2021. u 10:15

ZVEZDAN TERZIĆ je gostovao na TV Prva u čijem Jutarnjem programu je govorio o aktuelnostima u Crvenoj zvezdi.

ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ: Оно што је Звезда урадила за ових седам година, то ће се изучавати на факултетима

FOTO: M. Vukadinović

Između ostalih stvari, dotakao se i teme njegovog odlaska sa funkcije, a navijače možda najviše interesuje kada će se bolesni igrači, pre svih golman Milan Borjan, vratiti u trenažni proces posle problema sa stomačnim virusom.

Terzić je otkrio da će to da se desi vrlo brzo, za dan ili dva.

O dugu koji je nedavno objavio APR, Terzić je rekao:

- Dug Zvezde je 35 miliona evra, to je operativni dug. Po APR-u jeste 49 miliona, ali tu imaju kategorije koje Zvezda ne treba da plati, ali moraju da se knjiže. Na primer, u slučaju da Zvezda proda Marakanu, onda mora da plati porez 4,5 miliona evra. Pa kad će Zvezda da proda Marakanu? - rekao je Terzić i dodao:

- Ono što je Zvezda uradila za ovih sedam godina, to će se izučavati na fakultetima. Naš dug je sada u visini godišnjeg budžeta, ranije je bio šest puta veći. Kad smo 2014. ušli u klub, nismo znali odakle da krenemo. Imali smo 250 tužbi, igrači su bežali... Sada su plate redovne. Tada su nam rekli da nam nema spasa i da idemo u stečaj. "Nema spasa", rekao sam. "E, sad se pomerite i pustite me da radim." Mi smo za tih sedam godina uzeli pet titula i igrali dva puta LŠ. Nismo mi trgovačko preduzeće, mi smo klub čija je misija da osvaja titule. Da li je bolje da imamo 15 miliona u plusu i da četiri godine uzastopno nismo šampioni, ili da smo u minusu 15 miliona i četiri puta uzastopno smo prvaci?

Terzić je najavio i odlazak sa funkcije, ali samo u slučaju da Crvena zvezda ne osvoji titulu šampiona.

- Prvi put kad Zvezda ne bude šampion, ja odlazim iz kluba. To je moja profesionalna odgovornost. Ja sam doveden da Zvezda bude šampion - rekao je Terzić.

Na pitanje koliko je realno da Srbija uskoro ima dva predstavnika u Ligi šampiona, Terzić je poručio:

- Ima šansi za to. Zvezda je donela jako puno bodova srpskom fudbalu i na dobrom smo putu za dva predstavnika u kvalifikacijama za LŠ. Došli smo u situaciju da će i Partizan zbog svog interesa navijati za Zvezdu. Jer će i oni od sledeće ili one tamo godine umesto LK igrati kvalifikacije za LŠ.

Kad je reč o večitom rivalu, Terzić je konstatovao da su se odnosi između dva naša najveća kluba značajno popravili.

- Ja bih voleo da su razmirice iza nas i mi koji smo akteri moramo da učinimo sve da tako bude. Miljan Miljanić je imao strašnu rečenicu: "U sportu neprijatelji ne postoje, to je iluzija. Postoje rivali i njih treba poštovati." Mi danas imamo ručak sa rukovodstvom Partizana. Mnoge teme su na stolu. Jedino se nećemo složiti oko suđenja, mada sada jesmo. Simović je odlično sudio derbi, ali se generalno u budućnosti nećemo slagati. Sve ostale teme su zajedničke. Treba što češće da sedimo i rešavamo probleme dijalogom. Bolji odnosi i češća viđanja su u velikoj meri doprineli odlaskom nekih ljudi iz Partizana koji su bili seme zla. Ne želim da ih imenujem, a u velikoj meri su palili narod i Partizanovu javnost.

BONUS VIDEO - Susret Novaka Đokovića i Dejana Stankovića na aerodromu Nikola Tesla

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (9)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad