ITALIJAN SE VRAĆA FUDBALU POSLE 12-GODIŠNJE SUSPENZIJE: Svi su mislili da mu je kokain prekinuo karijeru, on našao novi klub u petoj ligi

Novosti online

08. 09. 2021. u 17:17

AKO je kokain droga, Klaudio Kaniđa je narkoman. Takođe i Frančesko Flaki. Nekadašnja zvezda Sampdorije 2009. godine je suspendovan na 12 godina, čime je kako se tada mislilo, okončana fudbalska karijera omalenog napadača koji je golovima u Seriji A zaslužio i poziv u selekciju azura.

ИТАЛИЈАН СЕ ВРАЋА ФУДБАЛУ ПОСЛЕ 12-ГОДИШЊЕ СУСПЕНЗИЈЕ: Сви су мислили да му је кокаин прекинуо каријеру, он нашао нови клуб у петој лиги

FOTO: EPA

Prvi put je kažnjen 2007. godine zbog pozitivnog tsta na kokain koji je stigao posle utakmice protiv Intera.

- Tada sam izgubio sve. Bio sam idol ljudima u Đenovi. Počeo sam godinu s dva gola i bio pozvan u reprezentaciju - rekao je Flaki za Bi-Bi-Si.

Nakon dve godine vratio se i igrao za Empoli i Brešu u Seriji B, ali je u decembru 2009. ponovo bio pozitivan na kokain. Dobio je suspenziju na 12 godina.

Izgledao je kao da više nikada neće igrati fudbal, ali sad se vratio. Flaki će sa 46 godina igrati u petoj ligi, za tim Sinja 1914, čim mu istekne kazna koja traje do januara 2022. godine.

- Uzbuđen sam jer se datum približava. Počelo je kao šala, a onda smo postali ozbiljni. Već sam pomogao u mlađim kategorijama. Nedostaju mi emocije koje fudbal nosi. Treniram i osećaj je sličan onom kada sam bio profesionalac. Znam da sam pogrešio i zbog toga sam kažnjen - rekao je Flaki i dodao:

- Nakon takve sramote, razmišljaš o svemu. O karijeri koju si bacio u smeće, o svom ugledu u javnosti, bolu koji si naneo svojoj porodici. dokazao sam da sam uvideo svoje greške i uspeo sam da obnovim većinu odnosa - zaključio je Flaki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni