STREPNJA U HUMSKOJ: UEFA pokrenula postupak protiv Partizana

Novosti online

30. 08. 2021. u 18:52

UEFA je zvanično objavila da je pokrenula disciplinski postupak protiv Partizana.

СТРЕПЊА У ХУМСКОЈ: УЕФА покренула поступак против Партизана

Foto: FK Partizan

Razlog je incident koji se dogodio na utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Santa Klare u Beogradu.

Iaku u saopštenju Evropske kuće fudbala ne stoji tačan razlog pokretanja disciplinskog postupla, portugalska "Abola" naglašava da se radio o navodnom rasizmu navijača crno-belih prema napadaču gostiju na toj utakmici, Alanu.

U saopštenju UEFA stoji samo da se radi o "incidentu" i da će ishod postupka biti poznat u narendom periodu.

Informacije koje dolaze iz Portugala glase da su navijači Partizana vređali Alana kada je u 66. minutu izlazio sa terena. On je krenuo da izlazi bliže istočnoj tribini, pošto je Santa Klara bila u zaostatku od dva gola. "Abola" tvrdi da su navijači "parnog valjka" imitirali majmunske krike i tako direktno napali Brazilca.

Fudbaler portuglaskog kluba je odmah o tome obavestio četvrtog sudija, ovaj potom glavnog arbitra Krega Posona koji je popričao sa kapitenom Lazarom Markovićem i trenerom Aleksandrom Stanojevićem. Meč je bio prekinut na dva minuta i potom nastavljen.

Ukoliko se desi da se Partizan proglasi krivim, crno-beli bi mogli da dobiju drakonsku kaznu, čak i tu da kompletnu grupnu fazu Lige konferencija. igraju pred praznim tribinama.

No, da ne prejudiciramo i sačekamo konačnu odluku UEFA.

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna