SANJA LIGU ŠAMPIONA: Veljko Birmančević posle gola Ludogorecu u plej - ofu Lige šampiona

Đ. SAMOILOVIĆ

19. 08. 2021. u 19:53

JOŠ samo jedna utakmica sa pozitivnim rezultatom, remijem ili minimalnim porazom, deli Malme od velikog uspeha i plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, prvi put od sezone 2014/2015.

САЊА ЛИГУ ШАМПИОНА: Вељко Бирманчевић после гола Лудогорецу у плеј - офу Лиге шампиона

FOTO: EPA

Švedski klub je u prvom susretu dvomeča u plej-ofu kvalifikacija savladao Ludogorec i kreirao lepu zalihu pred revanš u Bugarskoj u utorak.

Jedan od najzaslužnijih za taj podvig bio je Veljko Birmančević (23), brzonogi napadač, koji je zimus iz Čukaričkog otišao put daleke Skandinavije, po ceni od milion evra. Ispostavilo se, kao pun pogodak, pošto je talentovani Šapčanin prvim pogotkom utabao put Malmeu ka pobedi i odveo ga na korak od plasmana u najbolje klupsko takmičenje na svetu, što mu je, po sopstvenom priznanju, jedan od snova koje je žarko želeo da ostvari u karijeri.

- Deli nas jedna utakmica od velikog uspeha, napravili smo dobru uvertiru i imamo prednost od 2:0. Naravno, svaki igrač želi da zaigra u Ligi šampiona, pa i ja. Treba da se što bolje spremimo da ostvarimo taj san - kaže Birmančević za "Novosti".

- Veliko je bilo oduševljenje za sve u klubu pa i za navijače, koji su prezadovoljni činjenicom da ređamo velike pobede protiv velikih ekipa.

Momak ponikao u Partizanu, koji u Humskoj nije dobio pravu šansu, a u Zvezdi nije završio baš zbog te povezanosti sa rivalom sa druge strane Topčidera, bio je i uticajan faktor i u dvomeču sa Rendžersom u prošlom kolu kada je takođe dao gol.

- Nije puno ljudi očekivalo pobedu, ali mi smo se odlično pripremili za taj dvomeč i stigli do uspeha - skromno priznaje popularni Birma.

Pomenuti gol protiv Ludogoreca pao je iz jako lepe akcije koja se završila njegovim laserskim hicem posle duplog pasa sa saigračem.

- Jeste, tu akciju smo vežbali dve nedelje za nekog drugog protivnika, ali tek je sada mogla da se odigra - otkriva srpski internacionalac.

Vrlo brzo su i u Švedskoj krenuli hvalospevi, šira javnost, mediji i struka nisu se štedeli u afirmativnim komentarima, i nalepljena mu je etiketa igrača koji bi mogao u dogledno vreme da bude plaćen 10 miliona evra.

- Svaka pohvala prija čoveku, ali to je rezultat napora, odricanja i ulaganja u sebe. Moje je da nastavim sa igrama na najvišem nivou - podvukao je naš ofanzivac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!