JOVANA O IZBACIVANJU KARATEA SA OI: Verujem u čudo i promenu odluke

Novosti online

14. 08. 2021. u 19:45

ŠOK za sve karatiste sveta.

ЈОВАНА О ИЗБАЦИВАЊУ КАРАТЕА СА ОИ: Верујем у чудо и промену одлуке

FOTO: B. Caranović

Sportski direktor Međunarodnog olimpijskog komiteta Kit Mekonel potvrdio je za Frans pres dakarate neće biti deo Olimpijskih igrama 2024. u Parizu. Organizatori su ranije saopštili da su još u februaru 2019. izabrali brejkdens, penjanje, skejtbording i surfovanje.

Karate je baš u Tokiju debitovao na Igrama, a u kategoriji do 61 kilograma zlato je osvojila Jovana Preković. Naša šampionka nada se da odluka MOK nije definitivna i da će vodeći ljudi te organizacije prepoznati značaj karatea.

- Po mom mišljenju, karate je dokazao da je zaslužio svoje mesto u olimpijskoj porodici. Velika je šteta za sport, ali se nadam i verujem u čuda - izjavila je Prekovićeva za "Novosti".

Inače, poslednjih dana su se pobednik u kategoriji do 67 kilograma Francuz Stiven da Kosta i francuska ministarka za sport Roksana Marasineani zalagali da se karate vrati u program Igara u Parizu.

Mekonel je naglasio da je proces raspodele disciplina "urađen transparentno" i da je završen pre Igara u Tokiju. Iz MOK su naglasili da razumeju frustraciju Da Koste, koji je za AFP istakao:

- Moram da pomognem mom sportu i borim se za nešto što je ispravno. Izgovori me nerviraju. Potpuno se udaljavamo od vrednosti OI, govorimo o novcu, publici, više ne govorimo i sportu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)