PREMIJER LIGA: Čelsi fantastično počeo, preokret Evertona

Novosti online

14. 08. 2021. u 18:05

FUDBALERI Čelsija trijumfalno su počeli sezonu pošto su na svom terenu rutinski slavili protiv Kristal Palasa 3:0.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА: Челси фантастично почео, преокрет Евертона

FOTO: AP

Evropski šampion je već posle prvog poluvremena imao sigurnih 2:0.

Alonso je u 27. minutu postigao gol posle izvanredno izvedenog slobodnog udarca, a u 40. minutu Pulišić je udvostručio prednost "Plavaca" pošto je sa nekoliko metara sproveo loptu u mrežu.

U 58. minutu bilo je 3:0 za plavce, a gol je postigao mladi Trevo Čaloba i tako pola sata pre kraja meča osigrao pobedu svog tima.

Lester je slavio na svom terenu protiv Vulverhemptona 1:0 golom Džejmija Vardija u 41. minutu pošto je u svom stilu iskoristio centaršut na prvu stativu Pereire.

Veliku pobedu ostvarili su fudbaleri Votforda koji su na svom terenu rutinski sa 3:2 slavili protiv Aston Vile.

Golove za povratnika u Premijer ligu postizali su Emanuel Denis u 10. minutu, Sar u 42. i Kučo u 67. minutu, dok su pogotke za goste iz Birmingema postizali MekGin tri minuta nakon trećeg pogotka domaćina i Dani Ings u sedmom minutu nadoknade vremena.

Važnu pobedu ostvario je Everton na debiju Rafaela Beniteza pošto je na "Gudison parku" savladan Sautempton sa 3:1.

Gosti sa juga Engleske poveli su u 22. minutu golom Armstronga, ali su preokret domaćinu iz Liverpula obezbedili Ričarilson i Dukure.

Novopečeni osvajač olimpijske medalje sa Brazilom se u 47. minutu lepo iskrao čuvarima nakon preida postigavši sjajan gol, u 76. minutu Dukure je doneo potpuni preokret evrogolom, da bi samo pet minuta kasnije i Kalvert-Luin uz dosta sreće postigao gol glavom i tako potvrdio veliku pobedu Evertona.

Trijumf nakon preokreta ostvarili su i fudbaleri Brajtona koji su slavili na gostovanju Barnliju 2:1 golovima u razmaku od svega pet minuta u drugom poluvremenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)