VATERPOLO SAVEZ SRBIJE: Svaka dezinformacija i manipulacija samo baca senku na vrhunski rezultat naših momaka

Novosti online

12. 08. 2021. u 21:22

VATERPOLO savez Srbije oglasio se povodom raznih neistinitih informacija koje su se pojavljivale u medijima prethodnih dan.

ВАТЕРПОЛО САВЕЗ СРБИЈЕ: Свака дезинформација и манипулација само баца сенку на врхунски резултат наших момака

FOTO: AP

Prenosimo u celosti saopštenje VSS:

Vaterpolo savez Srbije planove i programe svih nacionalnih selekcija donosi svakog decembra za narednu godinu, a prema predlogu nacionalnih trenera, nacionalnog selektora, kao i Stručnog saveta VSS koji iste usvaja na posebnoj sednici gde se svi planovi i programi razmatraju i obrazlažu.

Konkretno, u slučaju bazičnih priprema seniorske muške reprezentacije Srbije koje su održane u Sloveniji, moramo da istaknemo da je Brdo kod Kranja izabrano kao najpogodnije mesto za takvu vrstu priprema pred Olimpijske igre u Tokiju gde bi pored fizičke pripreme, bila urađena i mentalno psihološka priprema koja je zahtevala svojevrsnu izolaciju od spoljnih faktora (navijači, mediji, očekivanja javnosti i sl.). Dakle, nikakvo nepostojanje uslova u Srbiji u vidu objekata za pripreme nije postojalo, već isključivo razlozi gore navedeni.

Moramo da istaknemo veliku podršku Predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije proteklih godina kroz sanaciju dugovanja nasleđenog iz perioda neodgovornog poslovanja, višestruku pomoć klubovima za nastupe na takmičenjima i sanaciju posledica prouzrokovanom epidemijom korona virusa, podršku pri organizaciji najvećih sportskih takmičenja u našoj zemlji, isplatu novčanih nagrada za vrhunske rezultate u rekordnom roku, redovnu isplatu nacionalnih priznanja za ostvarene vrhunske rezultate itd. Ovo su činjenice koje se mogu na jednostavan način proveriti i svaka manipulacija bilo kog od ovih podataka je zlonamerna.

Na kraju, svi smo svedoci velikog uspeha ostvarenog pre samo nekoliko dana na Olimpijskim igrama u Tokiju i osvajanja nove zlatne medalje u vaterpolu u muškoj konkurenciji. Apelujemo na javnost i medije da se na pozitivan način bavimo ovom temom jer svaka dezinformacija i manipulacija samo baca senku na vrhunski rezultat naših momaka na koji svi zajedno trebamo da budemo ponosni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili