"DEKI NAM PUSTIO VIDEO - PLAKALI SMO I TRESLI SE": Dušan Mandić otkrio kako je Savić motivisao ekipu pre finala sa Grčkom

Novosti online

11. 08. 2021. u 15:43

TRENER vaterpolista Srbije Dejan Savić 2012. godine postao je kormilar "delfina" i od tada niže samo uspehe. Poslednji je zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

ДЕКИ НАМ ПУСТИО ВИДЕО - ПЛАКАЛИ СМО И ТРЕСЛИ СЕ: Душан Мандић открио како је Савић мотивисао екипу пре финала са Грчком

FOTO: AP/Tanjug

Srbija je do zlata došla na neverovatan način. Najpre je u polufinalu pobeđena Španija posle preokreta, koja do tada nije imala nijedan poraz, a onda je u finalu pala Grčka sa 13:10.

Plan kako su naši sjajni momci došli do zlata otkrio je Dušan Mandić koji je osim fantastične igre u bazenu ostao upamćen i po legendanrim izjavama na turniru u Tokiju.

- To je obeleženo Dejanom Savićem i njegovom neverovatnom idejom. Rekao nam je 'momci kao što vidite, ovaj sastanak neće biti uobičajen'. Dao nam je svesku, gde ima uobičajeno zabeleženo sve. Rekao nam je par stvari o Grčkoj i onda nam je pustio video naših supruga, dece, sa podrškom, mi smo plakali, smejali smo se, tresli smo se... - rekao je Mandić i nastavio:

- Neverovatno šta mu je palo na pamet i kako je to smislio. Taj video je trajao deset minuta sa podrškama, idemo na utakmicu sa suzama u očima i posebnom željom i nekom većom motivacijom, preplavljeni smo bili divnim osećanjima - zaključio je Dušan Mandić.

Podsetimo, Srbija je u Japanu odbranila zlato osvojeno 2016. godine u Riju.

(Mondo sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024