KO JE JOVANA PREKOVIĆ: Pretrpela tešku povredu pred EP, srpski je vojnik, bije za medalju (FOTO)

Novosti online

06. 08. 2021. u 16:13

SRPSKA karatistkinja Jovana Preković donela je drugu zlatnu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Tokiju, to je ujedno bilo sedma medalja naše države na OI.

КО ЈЕ ЈОВАНА ПРЕКОВИЋ: Претрпела тешку повреду пред ЕП, српски је војник, бије за медаљу (ФОТО)

Foto: RTS/Pritnskrin

U finalu je savladala kineskiu Šjaojin Jin, to je bila repriza finala Svetskog prvenstva održanog u Madridu koje je takođe pripalo Jovani. 

Prva je karatiskinja Srbije na na Olimpijskim igrama koja je osvojila zlato, a možda će biti i poslednja s obzirom da ovaj sport nećemo gledati u Parizu za tri godine. 

Srpkinja je aktuelna evropska šampionka jer je u maju na kontinentalnom prvenstvu osvojila zlatnu medalju, čime je samo potvrdila izborenu vizu za Olimpijske igre.

Rođena je u Aranđelovscu 1996. godine, a pažnju javnosti skrenula je 2018. godine osvojivši zlatnu medalju na SP. Aktivno se takmiči od 2012. godine a do sada je nanizala pet zlatnih, dve srebrne i sedam bronzanih medalja. 

Karateom se bavi već dve decenije, pošto je počela da trenira 2001, kada je imala pet godina, a bila je državni prvak u svim uzrastima. 

Iza Jovane je težak period, jer je pretrpela povredu pred Evropsko prvenstvo u Beogradu, koje je organizovano u našoj zemlji posle 20 godina. 

Zbog zadobijene povrede neposredno pred takmičenje, nije nastupila, pa su i ona i njen trener bukvalno u suzama pratili takmičenje kao gledaoci.

Zanimljivo, Jovana je bila član sportske jedinice vojske Republike Srbije! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!