DINAMO JE OMILJENA DARKOVA MUŠTERIJA: Mnogo mi je žao što nisam malo mlađi da pomognem Zvezdi! Stranci pojma nemaju šta se ovde dešavalo

Novosti online

05. 08. 2021. u 09:27

Zvezda i Dinamo, spektakl koji je još uvek u magli.

ДИНАМО ЈЕ  ОМИЉЕНА ДАРКОВА МУШТЕРИЈА:  Много ми је жао што нисам мало млађи да помогнем Звезди!  Странци појма немају шта се овде дешавало

FOTO: FK Crvena zvezda

Naime, klub sa "Marakane" mogao bi u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona da se sastane sa hrvatskim prvakom i bio bi to njihov prvi okršaj posle 30 godina.

Potrebno je da pre toga Zvezda eliminiše moldavski Šerif, s kojim se sastala u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija (1:1), dok je Dinamova prepreka poljska Legija (1:1).

Poslednji put Dinamo i Zvezda igrali su 18. maja 1991. godine u Zagrebu u prvenstvu Jugoslavije, a Hrvati su slavili 3:2. Darko Pančev je dao dva gola za crveno-bele i kaže da mu dueli sa "modrima" generalno bude lepe uspomene.

- Mnogo mi je žao što nisam malo mlađi, pa da pomognem Terziću i Stankoviću, jer Dinamu sam redovno davao golove. I u dresu Zvezde i u dresu Vardara. Od najvećih klubova iz bivše Jugoslavije, Dinamu sam dao najviše golova. Baš u tom poslednjem meču sa Zvezdom upisao sam dva pogotka. Tad se mislilo samo na fudbal, a voleo bih da i sada bude tako - kaže Pančev.

Od raspada zajedničke države Dinamo je od svih klubova najviše puta učestvovao u evropskim takmičenjima, dok je reprezentacija Hrvatske bila najbolja od nacionalnih timova svih bivših republika SFRJ.

Pančev, međutim, ističe da u Dinamu znaju koliko je Zvezda velika i da je neće potceniti.

- Dinamo je poslednjih 15 godina dominantan, imao je mnogo uspeha i igrao evropska takmičenja. Isto se može reći i za reprezentaciju Hrvatske, koja je bila vicešampion sveta 2018. godine. Međutim, i Zvezda je fantastična poslednjih godina. Ono što je važno jeste da je Dinamu Zvezda uvek ona velika Zvezda i moraće da je poštuje. Tu su negde približnog kvaliteta, a ja, naravno, verujem da će Zvezda proći - objašnjava Pančev.

Najbolje bez navijača

Na pomen mogućeg susreta Crvene zvezde i Dinama malo kome je sama igra prva asocijacija. Mnogi se pribojavaju incidenata i reakcije navijača koja bi mogla da dovede do kazne UEFA.

Pančev veruje da je rešenje da ne bude gostujućih navijača ni u Zagrebu ni u Beogradu.

- Ako je već UEFA dozvolila da se meč održi, verujem da neće biti gostujućih navijača. To će u velikoj meri da smiri strasti. Trenutno i Zvezda i Dinamo imaju mnogo stranaca koji pojma nemaju šta se na ovim prostorima dešavalo pre 30 godina, niti ih zanima. Takođe, većina domaćih igrača rođena je posle raspada Jugoslavije. Ne mogu oni biti zatrovani kao što su bile neke starije generacije. Uostalom, veliki je ulog - Liga šampiona. Kad se izađe na teren, svi će razmišljati samo kako da prođu dalje. Incidenti nikom ne idu u prilog - zaključio je Pančev.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)