SUDAR PRAVIH TITANA Filipović: Samo treba da podsetimo koliko smo trenirali za ovaj meč

S. K.

04. 08. 2021. u 07:57

OLIMPIJSKI pobednik na svetskog prvaka. U jednom od šlagera četvrtfinala turnira danas od 11.20 sudariće se titani, vaterpolisti Srbije i Italije. Pobednik nastavlja trku ka tronu, a poraženi će se boriti za plasman od 5. do 8. mesta.

СУДАР ПРАВИХ ТИТАНА Филиповић: Само треба да подсетимо колико смо тренирали за овај меч

Andrija Prlainović / Foto M. Vukadinović

Pre pet godina "delfinima" i hrvatskim "barakudama" na pobedničkom postolju društvo su pravili i Italijani, koji su 2019. u Gvandžuu pokorili planetu.

"Azure" već godinama sjajno vodi Alesandro Kampanja, borbeni su, neugodni, često znaju da igraju na ivici incidenta, da provociraju... Na sve su to spremni naši asovi, koji su uoči puta za Tokio tvrdili da za njih Olimpijske igre počinju od četvrtfinala, presudnog meča na turniru.

Srbi su češće slavili u duelima sa Italijanima. Ali, bilo je i gorkih poraza, kao u polufinalu Olimpijskih igara 2012. u Londonu ili u finalu SP 2011. u Šangaju.

- Oni su naši stari dobri znanci i ekipa koja je svetski šampion. Ovde nisu briljirali, ali četvrtfinale je početak novog turnira i sigurno da i oni, kao i mi, ulaze bez kalkulacija u utakmicu. Očekuje nas velika borba i zavisi od nas kakvi budemo. Ali, u meč ulazimo sa maksimalnim respektom i poštujemo svetskog prvaka. Radi se o jednoj od najboljih svetskih ekipa. Očekuje nas neizvesna utakmica i velika borba - rekao je, za "Novosti", Andrija Prlainović

Italijani jesu svetski prvaci, ali i šesti u Evropi. Na poslednjem EP u Budimpešti u borbi za peto mesto naši su bili bolji od "azura". A najbolje ih poznaje kapiten Filip Filipović, koji je godinama igrajući za Pro Reko, sa većim brojem reprezentativaca Italije, delio dobro i zlo.

- Kada je u pitanju četvrtfinalni duel potpuno je nebitno ko je sa druge strane. Bitni smo mi, trebalo bi samo da se podsetimo koliko smo trenirali i spremali se baš za ovaj meč. Šta da kažem o Italiji, a da se ne zna. Traže fizičku i ponavljam uvek, psihološku pripremu. Duel sa njima je uvek pun izazova svake vrste. Naše je da pokažemo dobre stvari iz grupne faze, da damo maksimum - naglasio je za sajt VSS Filipović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IGRAĆE U TREĆEM RANGU I U LIGI EVROPE?! Neverovatna situacija koja je zbunila i čelnike UEFA